Arbeidsrecht

Sjoerd Remers

Advocaat

decorative image

Over Sjoerd

Sjoerd Remers is actief op alle gebieden binnen het arbeidsrecht, zoals ontslag, (het voorkomen van) concurrentie, beloningen, overgang van onderneming, werknemersparticipatie, medezeggenschap, cao-recht en flexibele arbeidsrelaties. Bijzondere aandacht heeft Sjoerd voor beloningsbeleid en -geschillen in gereguleerde sectoren (waaronder de (semi)publieke en financiële sector).

Sjoerd is gespecialiseerd in complexe procedures, waaronder ontslag-, concurrentie- en fraudezaken. Ook heeft Sjoerd veel ervaring met bewijsvergaring, waaronder exhibitie en (digitaal) bewijsbeslag.

Sjoerd heeft onder meer als advocaat opgetreden in een procedure waarin de hoogste billijke vergoeding (ontslagvergoeding) ooit is toegekend.

Sinds 2016 is Sjoerd aan Lexence verbonden. Hij is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en volgde onder meer de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is onder meer lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA). Ook is Sjoerd gastdocent aan de Hogeschool van Amsterdam. Met regelmaat publiceert hij over uiteenlopende (arbeidsrechtelijke) onderwerpen.

 

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Sjoerd Remers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:
– Arbeidsrecht

Deze registratie verplicht Sjoerd Remers elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Arbeidsrecht ontmoeten?