Over Heleen Kleinjan

Heleen Kleinjan is gespecialiseerd in commerciële contracten, fusies en overnames en vennootschappelijke (her-)structureringen. Zij adviseert Nederlandse en buitenlandse ondernemingen, variërend van MKB, familiebedrijven tot multinationals. Zij heeft ruime ervaring met de sectoren retail, entertainment, food en technologie.

Sinds 2011 is Heleen verbonden aan Lexence. Ze studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. In 2014 slaagde zij cum laude voor de postacademische specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren aan de Grotius Academie. Ook voltooide Heleen de studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Heleen studeerde een semester aan het ‘Institut d’études politiques de Paris’ en volgde een Fall internship bij het Museum of Modern Art New York. Ook volgde Heleen een freshman year aan de University of Redlands, Californië. In 2008 werd zij beëdigd als advocaat.

  • Update jurisprudentie agentuurovereenkomsten 2015-2017
  • Bijdrage aan een Japans handboek over distributieovereenkomsten, Distribution Agreements:
    販売店契約の実務 van Hiromasa Ogawa [et al.]. In het boek wordt onder meer aandacht besteed aan distributie in Europa waaronder Nederland. Tokyo : Chuokeizai-sha, Inc., 2018, p. 152 e.v. (section iii in (4) en p. 246 (section iii in (3)).