Over Heleen Kleinjan

Heleen Kleinjan is gespecialiseerd in commerciële contracten, fusies en overnames en vennootschappelijke (her-)structureringen. Zij adviseert Nederlandse en buitenlandse ondernemingen, variërend van MKB, familiebedrijven tot multinationals. Zij heeft ruime ervaring met de sectoren retail, entertainment, food en technologie.

Sinds 2011 is Heleen verbonden aan Lexence. Ze studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. In 2014 slaagde zij cum laude voor de postacademische specialisatieopleiding Nationaal en internationaal contracteren aan de Grotius Academie. Ook voltooide Heleen de studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Heleen studeerde een semester aan het ‘Institut d’études politiques de Paris’ en volgde een Fall internship bij het Museum of Modern Art New York. Ook volgde Heleen een freshman year aan de University of Redlands, Californië. In 2008 werd zij beëdigd als advocaat.

Privacy team

Heleen maakt onderdeel uit van het privacy team van Lexence. Zij adviseert cliënten op het gebied van het (internationale) commerciële contractenrecht en richt zich daarbij ook op privacy, e-commerce en ICT-recht. Zij houdt zich daarbij bezig met alle facetten van het privacyrecht. Heleen adviseert bedrijven onder meer bij het opstellen van hun privacybeleid en het compliant maken hiervan. Het privacy team heeft een nieuwe tool ontwikkeld die kan worden gebruikt om te beoordelen of er sprake is van een datalek en welke stappen er genomen dienen te worden. Klik op onderstaand icoon om de tool in te vullen.

Icoon voor datalek
  • Heleen Kleinjan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd:
    – Ondernemingsrecht
    – Privacy recht

    Deze registratie verplicht Heleen Kleinjan elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.