decorative image

Ter zake betekent voor mij

"Pragmatisch èn juridisch scherp adviseren met oog voor de business en de belangen van de klant vind ik belangrijk. Samen met de klant nadenken over juridische vraagstukken uiteenlopend van hele tastbare producten tot hele complexe diensten geeft mij energie."

Over Heleen

Heleen Kleinjan is gespecialiseerd in (internationaal) commercieel contractenrecht en privacyrecht. Heleen houdt zich bezig met het opstellen, beoordelen, onderhandelen en beëindigen van commerciële contracten waaronder samenwerkingsovereenkomsten, inkoopcontracten, algemene voorwaarden en agentuur- en distributieovereenkomsten. Daarnaast adviseert Heleen cliënten bij het vormgeven van privacybeleid en daaraan gerelateerde documentatie en begeleidt zij bij crisissituaties zoals datalekken. Haar praktijk is ook nauw verweven met de M&A transactiepraktijk van Lexence, waarbinnen zij adviseert over alle privacy aspecten rondom M&A transacties. Zij heeft ruime ervaring met de sectoren retail, entertainment, food en technologie.

Sinds 2011 is Heleen verbonden aan Lexence. Ze studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. In 2014 slaagde zij cum laude voor de postacademische specialisatieopleiding Nationaal en internationaal contracteren aan de Grotius Academie. Ook voltooide Heleen de studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Heleen studeerde een semester aan het ‘Institut d’études politiques de Paris’ en volgde een Fall internship bij het Museum of Modern Art New York. Ook volgde Heleen een freshman year aan de University of Redlands, Californië. In 2008 werd zij beëdigd als advocaat. Bovendien houdt ze de “International Association of Privacy Professionals” privacy-certificering (CIPP/E).

Privacy team

Heleen maakt onderdeel uit van het privacy team van Lexence. Zij adviseert cliënten op het gebied van het (internationale) commerciële contractenrecht en richt zich daarbij ook op privacy, e-commerce en ICT-recht. Zij houdt zich daarbij bezig met alle facetten van het privacyrecht. Heleen adviseert bedrijven onder meer bij het opstellen van hun privacybeleid en het compliant maken hiervan. Het privacy team heeft een nieuwe tool ontwikkeld die kan worden gebruikt om te beoordelen of er sprake is van een datalek en welke stappen er genomen dienen te worden. Klik op onderstaand icoon om de tool in te vullen.

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Heleen Kleinjan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd:
– Ondernemingsrecht
– Privacy recht

Deze registratie verplicht Heleen Kleinjan elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Commercial contracts ontmoeten?