Environmental, Social en Governance

decorative image

ESG (environmental, social and governance) is in het leven geroepen door beleggers die op een maatschappelijk verantwoorde manier willen investeren. Inmiddels willen steeds meer ondernemingen rekenschap geven van deze factoren en daarmee bijdragen aan een belangrijke maatschappelijke verandering. Dit behoeft niet ten koste te gaan van de winstgevendheid, want ondernemingen die ESG aspecten omarmen worden steeds populairder.

Ondernemingen kunnen zich hiermee onderscheiden van concurrenten en hun waardecreatie op lange termijn versterken. Het is daarom voor elke onderneming goed om te bezien wat zij kan bijdragen op het gebied van ESG. Bovendien is er veel regelgeving rondom duurzaamheid in de maak, waardoor ondernemingen op korte termijn al aan extra verplichtingen op dit vlak zullen moeten voldoen. Dit vereist zorgvuldige en complexe besluitvorming bij ondernemingen, waar wij graag bij helpen.

decorative image
Stephanie ter Brake

Stephanie ter Brake heeft jarenlange ervaring op het gebied van corporate governance en is onze specialist op het gebied van ESG. Zij volgt alle wetgevingsinitiatieven in dit verband, publiceert over dit onderwerp en adviseert de meest uiteenlopende ondernemingen hierover.

 

Lees hier haar artikel over het voorstel voor de richtlijn corporate sustainability due diligence.

 

Of voor vragen neem hier contact met haar op.

decorative image
decorative image