nl/en

ESG | Environmental, Social en Governance

decorative image

ESG (environmental, social and governance) is in het leven geroepen door beleggers die op een maatschappelijk verantwoorde manier willen investeren. Inmiddels willen steeds meer ondernemingen rekenschap geven van deze factoren en daarmee bijdragen aan een belangrijke maatschappelijke verandering. Dit behoeft niet ten koste te gaan van de winstgevendheid, want ondernemingen die ESG aspecten omarmen worden steeds populairder.

Ondernemingen kunnen zich hiermee onderscheiden van concurrenten en hun waardecreatie op lange termijn versterken. Het is daarom voor elke onderneming goed om te bezien wat zij kan bijdragen op het gebied van ESG. Bovendien is er veel regelgeving rondom duurzaamheid in de maak, waardoor ondernemingen op korte termijn al aan extra verplichtingen op dit vlak zullen moeten voldoen. Dit vereist zorgvuldige en complexe besluitvorming bij ondernemingen, waar wij graag bij helpen.

decorative image
Stephanie ter Brake | ESG-specialist

Stephanie ter Brake heeft jarenlange ervaring op het gebied van corporate governance en is onze specialist op het gebied van ESG. Zij volgt alle wetgevingsinitiatieven in dit verband, publiceert over dit onderwerp en adviseert de meest uiteenlopende ondernemingen hierover.

 

Lees hier haar artikel over het voorstel voor de richtlijn corporate sustainability due diligence.

 

In haar blogreeks bespreekt Stephanie de verschillende aspecten van ESG, zoals waarom het belangrijk is voor u als ondernemer, aan welke wetten moet u voldoen en voor welke ondernemers is ESG relevant.
>> Ga naar de blogreeks

 

Voor vragen neem hier contact met haar op.

decorative image
decorative image

Wat doet Lexence aan Environmental, Social & Governance

decorative image

Betrokkenheid zit in het DNA van Lexence. Die betrokkenheid reikt verder dan de uitoefening van ons vak. We zijn ervan overtuigd dat ons kantoor alleen kan gedijen en groeien bij de gratie van de samenleving waarin we opereren. Lexence zet daarom al jaren doelgericht en steeds intensiever in op het ontwikkelen van beleid op het gebied van Environmental, Social & Governance (ESG). Daarbij zijn al onze medewerkers actief betrokken. Zo ontwikkelden we verschillende initiatieven op het gebied van non-profit en pro bono, advisering van en samenwerking met goede doelen en onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.

Lees hier meer.

decorative image