Over Esther van der Meulen

Esther van der Meulen is gespecialiseerd in het juridisch kader rondom HR-/personeelsbeleid. Zij adviseert ondernemingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, duurzame inzetbaarheid, integriteit, privacy en medezeggenschap. Ook houdt Esther zich vanuit haar politieachtergrond bezig met compliance- en fraudevraagstukken.

Esther geeft regelmatig trainingen en lezingen aan HR-managers en ondernemingsraden. Zij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland.

Sinds 2017 is Esther verbonden aan Lexence. Eerder werkte zij onder andere bij Deloitte en de Nationale Politie. Zij studeerde in 2003 civielrechtelijk af aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide daarna zowel de Politieacademie (Master of Criminal Investigation) als de specialisatieopleiding Arbeidsrecht aan de Grotius Academie. Esther is in 2007 beëdigd als advocaat.

Privacy team

Esther maakt onderdeel uit van het privacy team van Lexence. Zij heeft het privacy beleid voor diverse organisaties opgesteld. Esther adviseert cliënten op alle terreinen van het privacy recht, zoals over privacy statements, datalekken, verwerkersovereenkomsten, verwerkingsregisters, DPIA’s en bewaartermijnen. Ook geeft zij regelmatig workshops en trainingen aan cliënten om de motivatie om AVG-compliant te handelen te verhogen. Het privacy team heeft een nieuwe tool ontwikkeld die kan worden gebruikt om te beoordelen of er sprake is van een datalek en welke stappen er genomen dienen te worden. Klik op onderstaand icoon om de tool in te vullen.

Icoon voor datalek
Legal 500 (2019)
''Senior associate Esther van der Meulen also provides 'excellent support'.''
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: caption in <b>/var/www/html/lexence.com/releases/20191031120917/wp-content/themes/lexence/shortcodes/quote-text/template.php</b> on line <b>33</b><br />
  • Esther van der Meulen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
    – Arbeidsrecht

    Deze registratie verplicht Esther van der Meulen elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.