nl/en

Huurrecht

Marieke van Schie

Advocaat,

Partner

decorative image

Ter zake betekent voor mij

"Voor mij staat de cliënt centraal. Dat betekent dat ik altijd bereikbaar ben, mijn adviezen begrijpelijk en to the point zijn. Een cliënt weet waar hij aan toe is."

Over Marieke

Marieke van Schie is gespecialiseerd in huurrecht bedrijfsruimte (onder andere winkels en hotels) en huurrecht woonruimte. Daarnaast heeft zij ruime ervaring op het gebied van de koop en verkoop van onroerend goed.

Marieke is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte. Daarnaast is zij één van de auteurs van het boek ‘Huurrecht Woonruimte’ en ‘Commentaar Huurrecht’, beiden uitgaven van Sdu en van ‘Boom Basics Huurrecht’, een uitgave van Boom Juridische Uitgevers. Marieke geeft regelmatig cursussen op het gebied van huurrecht.

Sinds 2006 is Marieke verbonden aan Lexence. Marieke studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de specialistenopleiding Huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA). Marieke werd in 1994 beëdigd als advocaat.

Internationale aanbevelingen

Legal 500 (2024): "Lexence lawyers have great knowledge on complex and sophisticated matters."
Legal 500 (2022): "Full-service firm, which is very pragmatic and efficient."
Legal 500 (2021): "They know how we work and comply to that."
Chambers (2021): "The team has very good expertise and is very reliable in meeting deadlines and delivering documents."
Legal 500 (2020): "They are quick and pro-active. Their knowledge is excellent."

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Marieke van Schie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd:
– Huurrecht
– Bedrijfsruimte
– Woonruimte

Deze registratie verplicht Marieke van Schie elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Huurrecht ontmoeten?