Over Timo Jansen

Timo Jansen heeft ruime ervaring in het voorkomen en oplossen van ondernemingsrechtelijke en contractuele geschillen, in het bijzonder op het gebied van precontractuele aansprakelijkheid, overnames, joint ventures, bestuurders- en aandeelhoudersaansprakelijkheid, franchise en distributie. Daarnaast treedt hij op in beroepsaansprakelijkheid- en fraudezaken. Zijn cliënten zijn voornamelijk actief in de verzekeringsbranche, (food)retail en telecommunicatie.

Sinds 2010 is Timo verbonden aan Lexence en is sinds 2019 lid van het dagelijks bestuur. Hij studeerde Nederlands recht en Recht en economie aan de Universiteit Utrecht en volgde de specialisatieopleiding Corporate litigation aan de Grotius Academie en Advanced Financial Statement Analysis aan het Amsterdam Institute of Finance. In 1998 is hij beëdigd als advocaat.

Legal 500 (2018)
''Lexence’s team is rated for its 'very professional and no-nonsense approach' and is co-headed by 'unbeatable' Timo Jansen.''
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: caption in <b>/var/www/html/lexence.com/releases/20181128121635/wp-content/themes/lexence/shortcodes/quote-text/template.php</b> on line <b>33</b><br />
  • Legal 500 (2018): "Lexence’s team is rated for its 'very professional and no-nonsense approach' and is co-headed by 'unbeatable' Timo Jansen."

  • Legal 500 (2017): "Lexence has a highly regarded professional liability practice, in addition to which it handles corporate and commercial litigation. Timo Jansen is 'very approachable, yet very tough'."