Vastgoedontwikkeling & transacties

Bas Martens

Advocaat,

Partner

decorative image

Over Bas

Bas Martens is actief op het gebied van vastgoedontwikkeling, gebiedsontwikkeling en complexe (bouw)geschillen. In zijn praktijk heeft Bas het accent gelegd op het maatschappelijk vastgoed en transformatievraagstukken. Hij is regelmatig sparringpartner van gemeenten bij vastgelopen gebiedsontwikkelingen en conflicten over grondexploitaties. Daarnaast treedt hij veelvuldig op voor onderwijs- en zorgbesturen in complexe vraagstukken en veranderingsprocessen, zoals het samengaan van instellingen, het formuleren van een vastgoedstrategie en het verwerven en afstoten van onderwijs- en zorglocaties. Tevens behandelt hij vastgoeddossiers met grote (maatschappelijke) impact voor toonaangevende instellingen en (beursgenoteerde) ondernemingen.

Bas is lid van de Vereniging voor Bouwrecht en de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Hij is docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Lexlumen en de Grotius Academie en gastdocent bij de Samenwerkende Register accountants en Accountants en Administratieconsulenten.

Sinds 2017 is Bas verbonden aan Lexence. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht en aan de University of Surrey (Verenigd Koninkrijk). Bas werd in 1997 beëdigd als advocaat.

Internationale aanbevelingen

Legal 500 (2022): "Full-service firm, which is very pragmatic and efficient."
Legal 500 (2021): "The firm is cohesive as one unit. The personal attention is much appreciated. Problem solving mode to help on on-going processes."
Chambers (2021): "The lawyers have a very strong and in-depth knowledge throughout all real estate-related legal topics."
Chambers (2019): "Well-regarded real estate team with a strong reputation for handling of commercial leasing topics. Advises on sale and leaseback transactions and on acquisitions of logistics, office or retail buildings with a view to the signing of long-term leases. Also provides advice on project development, financing and construction matters."
Legal 500 (2019): "At Lexence, construction, real estate, and leasing experts provide assistance to clients ranging from investment funds and banks to developers, housing corporations, and public bodies."

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Bas Martens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Huurrecht

Deze registratie verplicht Bas Martens elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Vastgoedontwikkeling & transacties ontmoeten?