Over Bas Martens

Bas Martens is actief op het gebied van vastgoedontwikkeling, gebiedsontwikkeling en complexe (bouw)geschillen. In zijn praktijk heeft Bas het accent gelegd op het maatschappelijk vastgoed en transformatievraagstukken. Hij is regelmatig sparringpartner van gemeenten bij vastgelopen gebiedsontwikkelingen en conflicten over grondexploitaties. Daarnaast treedt hij veelvuldig op voor onderwijs- en zorgbesturen in complexe vraagstukken en veranderingsprocessen, zoals het samengaan van instellingen, het formuleren van een vastgoedstrategie en het verwerven en afstoten van onderwijs- en zorglocaties. Tevens behandelt hij vastgoeddossiers met grote (maatschappelijke) impact voor toonaangevende instellingen en (beursgenoteerde) ondernemingen.

Bas is lid van de Vereniging voor Bouwrecht en de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Hij is docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Lexlumen en de Grotius Academie en gastdocent bij de Samenwerkende Register accountants en Accountants en Administratieconsulenten.

Sinds 2017 is Bas verbonden aan Lexence. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht en aan de University of Surrey (Verenigd Koninkrijk). Bas werd in 1997 beëdigd als advocaat.

Legal 500 (2018)
''Lexence’s 'highly skilled’ practice provides ‘quick, clear and comprehensive advice’.''
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: caption in <b>/var/www/html/lexence.com/releases/20191016110505/wp-content/themes/lexence/shortcodes/quote-text/template.php</b> on line <b>33</b><br />
  • Chambers (2018): "According to clients, the team is comprised of 'highly skilled and very responsive' lawyers, with 'good availability'."

  • Legal 500 (2018): "Lexence’s 'highly skilled’ practice provides ‘quick, clear and comprehensive advice’."

  • Chambers (2017): "Sources also recommend the team for its 'great quality, friendly people' who are 'no-nonsense and result driven'."