nl/en

expertise

Huurrecht

Team huurrecht

Het huurrecht team staat (institutionele) beleggers, family offices, ontwikkelaars en beheerders bij in alle kwesties die te maken hebben met het huurrecht. Dat kunnen huurgeschillen zijn, maar ook het opstellen van een huurcontract pakken we graag voor u op. Onze werkwijze is snel en praktisch; gericht op de beste oplossing voor uw huurprobleem of huurvraag. Daarbij overtuigen we met (juridische) argumenten.

Wat we doen

Huurrecht

Of uw huurkwestie nu over een bedrijfspand of woonruimte gaat, met de hulp van onze ervaren huurrechtadvocaten staat u altijd een stap voor op de wederpartij.
Onze advocaten beschikken over specialistische huurrechtkennis op het gebied van woonruimte, winkelruimte, hotels, logistiek en overige bedrijfsruimte. Ook het algemeen verbintenissenrecht en andere huurrecht-gerelateerde onderwerpen, zoals erfpacht, erfdienstbaarheden en tijdelijk gebruik, behoren tot onze expertise.

Contracten en due dilligence

Onze huurrechtspecialisten zijn vaak betrokken bij onderhandelingen over en het opstellen van huurcontracten. Ook bij due diligence-onderzoeken in vastgoedtransacties en bedrijfsovernames worden wij vaak aangehaakt.

Procederen

Onze huurrechtspecialisten procederen regelmatig naar aanleiding van huurrechtgeschillen, waaronder procedures over beëindiging van de huurovereenkomst, huurprijsherzieningen, exploitatiegeschillen en renovatie.

Webinars

Wil jij op de hoogte blijven van de actualiteiten op het gebied van het Huurrecht? Meerdere keren per jaar organiseert AvdR in samenwerking met Lexence het journaal Huurrecht. Tijdens deze Webinars bespreekt Ferry van Schoonhoven samen met zijn gast de actualiteiten op het gebied van het Huurrecht. De uitzendingen worden live uitgezonden en kunnen na afloop on demand worden teruggekeken. Deze pagina kan je hier vinden: https://www.avdr.nl/journaal-huurrecht/

Heb je interesse?

Meld je hier aan voor de webinar op 6 juni die samen wordt gegeven met Marieke van Schie.

Wat onze klanten zeggen

"Lexence lawyers have great knowledge on complex and sophisticated matters."
Chambers 2024

Expertise

  • Beëindiging;
  • Exploitatie;
  • Gebreken;
  • Goedkeuring afwijkende bedingen;
  • Huurprijsaanpassingen;
  • Indeplaatsstelling;
  • Ontruiming;
  • Renovatie.