Huurrecht

Tomas Steenmetser

Advocaat,

Partner

decorative image

Ter zake betekent voor mij

"Belangenbehartiging gaat verder dan een dossier."

Over Tomas

Tomas Steenmetser is een absolute specialist op het gebied van huurrecht voor bedrijfsruimte. Hij staat samen met zijn team voornamelijk verhuurders bij. Het gaat dan vooral om institutionele beleggers en family offices. Hij is tevens een vertrouwde adviseur voor de IVBN, de branchevereniging voor institutionele beleggers. Tomas behandelt ook zaken op het gebied van koop en algemeen verbintenissenrecht gerelateerd aan vastgoed en hij is daarnaast goed ingevoerd in het faillissementsrecht.

Tomas heeft diverse bestuursfuncties vervuld, waaronder lid van het Dagelijks bestuur van Lexence en secretaris van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA). Daarnaast is Tomas auteur van diverse handboeken en heeft hij diverse publicaties op zijn naam staan. Hij is ook vaste docent van OSR en de Universiteit van Amsterdam (het Eggens Instituut). Tomas geeft zeer regelmatig in house lezingen en cursussen.

Sinds 2001 is Tomas aan Lexence verbonden. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tomas werd in 1991 beëdigd als advocaat.

Internationale aanbevelingen

Chambers (2023): "He is always to the point in his approach. He is outstanding. "
Legal 500 (2022): "Tomas Steenmetser is an excellent attorney in the leasing sector. "
Chambers (2022): "Tomas Steenmetser advises real estate companies on the divestment of assets and is also known for assisting with leasing matters. An interviewee describes him as being "diligent and nice to work with.""
Legal 500 (2021): "Tomas Steenmetser is one of the best for commercial real estate leasing."
Chambers (2021): "Tomas Steenmetser advises real estate companies on the divestment of assets. One interviewee notes: "He knows how to negotiate and make his point in a friendly and eloquent manner"."
Legal 500 (2020): "They are quick and pro-active. Their knowledge is excellent."
Who’s Who Legal Real Estate (2022): "Elk jaar maakt de Who's Who Legal een lijst bekend van juridische topadviseurs. Dit jaar wordt Tomas aanbevolen op het gebied van vastgoed. Who's Who Legal wordt uitgegeven door Law Business Research, een onafhankelijke uitgever uit Londen. "

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Tomas Steenmetser heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd:
– Huurrecht
– Bedrijfsruimte

Deze registratie verplicht Tomas Steenmetser elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Huurrecht ontmoeten?