Over Peter Reinders

Peter Reinders is ervaren in het besturen van organisaties waarin professionele dienstverleners en hun cliënten centraal staan. Peter heeft als managing partner zitting in het dagelijks bestuur van Lexence, dat daarnaast bestaat uit twee partners die zitting hebben voor een termijn van drie jaar.

Sinds 2003 is Peter aan Lexence verbonden. Hij was eerder betrokken bij de opbouw en herstructurering van diverse ondernemingen, director of Client Service Support bij McKinsey & Company en lid van het directieteam van het Agro Technologisch Onderzoekscentrum (ATO). Peter is sinds oktober 2011 bestuurslid van het Universiteitsfonds Wageningen en sinds november 2015 voorzitter van de Wageningen Ambassadors.

Peter studeerde cum laude af aan de Universiteit Wageningen (operations research, proceskunde en bosbouwtechniek) en promoveerde op een dissertatie met als zwaartepunt operations research. Hij studeerde aan de London Business School (finance) en aan INSEAD in Frankrijk (management programma). Later volgde hij de Mediation opleiding.