Over Marieke Kolsters

Marieke Kolsters, counsel en senior kandidaat-notaris, heeft brede ondernemingsrechtelijke ervaring met zowel corporate advisering als transactiewerk. Marieke’s dagelijkse praktijk omvat onder meer het begeleiden van M&A en PE transacties, (grensoverschrijdende) corporate restructuring en advisering over/structurering van managementparticipaties. Daarnaast is Marieke gespecialiseerd in governance van instellingen met een maatschappelijke doelstelling zoals zorginstellingen, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

Marieke is een zeer ervaren corporate adviseur, een scherpe denker en een echte teamspeler. Zij is betrokken geweest bij het opzetten van talrijke (inter)nationale (fiscaal-gedreven) acquisitie en investeringsstructuren, joint ventures en strategische samenwerkingsverbanden. Door haar uitgebreide ervaring en haar transactievaardigheden te combineren met een proactieve en pragmatische aanpak maakt Marieke het verschil voor haar cliënten.

Marieke publiceert, spreekt en doceert regelmatig. Meest recentelijk over winstuitkering in de zorg, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen, de Wet toetreding zorgaanbieders, de stichting in de zorg en over corporate besluitvorming.

Sinds september 2021 is Marieke verbonden aan Lexence. Daarvoor was zij opvolgend werkzaam bij een tweetal andere toonaangevende Amsterdamse kantoren. Zij rondde in 2004 de studie Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht af en voltooide in 2013 de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie, Radboud Universiteit (cum laude).