Over Jan-Willem Raadgever

Jan-Willem Raadgever is gespecialiseerd in bouwrecht, vastgoed- en aanbestedingsrecht. Hij is ervaren in het juridisch structureren van grootschalige en complexe project- en gebiedsontwikkelingstrajecten en in het opstellen van de overeenkomsten die daarbij benodigd zijn. Daarnaast voert hij civielrechtelijke procedures en procedures ten overstaan van arbitrage-instituten zoals de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Nederlandse projectontwikkelaars en aannemers behoren tot zijn cliëntenkring evenals woningbouwcorporaties, gemeenten en grote (internationale) beleggers.

Jan-Willem is docent bij de ASRE en doceert Aanbestedingsrecht aan de Hogeschool Amsterdam. Hij publiceert regelmatig en is redacteur van de uitgave ‘Vastgoedcontracten’ van uitgeverij Den Hollander. Als redacteur is Jan-Willem verantwoordelijk voor de modellen bouwcontracten (zoals aannemingsovereenkomsten en overeenkomsten met architecten). Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten en van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht. Jan-Willem spreekt vloeiend Duits.

Sinds 2009 is Jan-Willem verbonden aan Lexence. Hij studeerde zowel Bedrijfs- sociaal economisch recht als Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht en volgde de postacademische specialisatie Onroerend Goed aan de Grotius Academie. In 1991 werd Jan-Willem beëdigd als advocaat.

Chambers (2018)
''According to clients, the team is comprised of 'highly skilled and very responsive' lawyers, with 'good availability'.''
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: caption in <b>/var/www/html/lexence.com/releases/20191016110505/wp-content/themes/lexence/shortcodes/quote-text/template.php</b> on line <b>33</b><br />
  • Chambers (2018): "Clients admire the 'excellent strategic capabilities' of the team, and commend the lawyers' 'customer focus and broad knowledge of the legal aspects of real estate'."

  • Legal 500 (2018): "Lexence’s 'highly skilled' practice provides 'quick, clear and comprehensive advice'."

  • Chambers (2017): "Sources also recommend the team for its 'great quality, friendly people' who are 'no-nonsense and result driven'."

  • Legal 500 (2017): "Lease contract negotiations are a particular strength, as are development-and-sale transactions."