Vastgoedontwikkeling & transacties

Jan-Willem Raadgever

Advocaat,

Partner

decorative image

Over Jan-Willem

Jan-Willem Raadgever is gespecialiseerd in bouwrecht, vastgoed- en aanbestedingsrecht. Hij is ervaren in het juridisch structureren van grootschalige en complexe project- en gebiedsontwikkelingstrajecten en in het opstellen van de overeenkomsten die daarbij benodigd zijn. Daarnaast voert hij civielrechtelijke procedures en procedures ten overstaan van arbitrage-instituten zoals de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Nederlandse projectontwikkelaars en aannemers behoren tot zijn cliëntenkring evenals woningbouwcorporaties, gemeenten en grote (internationale) beleggers.

Jan-Willem is docent bij de ASRE en doceert Aanbestedingsrecht aan de Hogeschool Amsterdam. Hij publiceert regelmatig en is redacteur van de uitgave ‘Vastgoedcontracten’ van uitgeverij Den Hollander. Als redacteur is Jan-Willem verantwoordelijk voor de modellen bouwcontracten (zoals aannemingsovereenkomsten en overeenkomsten met architecten). Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten en van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht. Jan-Willem spreekt vloeiend Duits.

Sinds 2009 is Jan-Willem verbonden aan Lexence. Hij studeerde zowel Bedrijfs- sociaal economisch recht als Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht en volgde de postacademische specialisatie Onroerend Goed aan de Grotius Academie. In 1991 werd Jan-Willem beëdigd als advocaat.

Internationale aanbevelingen

Legal 500 (2022): "Jan-Willem Raadgever has great knowledge in the full spectrum of project development issues. Full-service firm, which is very pragmatic and efficient. "
Legal 500 (2021): "Hands-on team that understands the complexities and practicalities of day-to-day business operations. Their work is almost always ‘right first time right’ and their advice is both practical and well-thought out."
Chambers (2021): "The lawyers have a very strong and in-depth knowledge throughout all real estate-related legal topics."
Legal 500 (2020): "High level of knowledge. Practical approach towards problems and always thinking in solutions. Fine people to talk with and always ring back or send an email on short notice. Good understanding of deadlines."

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Jan-Willem Raadgever heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:
– Verbintenissenrecht

Deze registratie verplicht Jan-Willem Raadgever elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Vastgoedontwikkeling & transacties ontmoeten?