decorative image

Ter zake betekent voor mij

"Bij de oprichting van kantoor in 1992 stonden de kernwaarden persoonlijk en to the point ook al centraal. Belangenbehartiging 2.0 noemde ik het toen en zo beleef ik het anno 2022 nog steeds. Onze omgeving en die van de cliënt verandert. Reden te meer om dicht bij elkaar te blijven om samen elke uitdaging aan te kunnen gaan. "

Over Ferry

Ferry van Schoonhoven is een van de oprichters van Lexence. Hij adviseert en procedeert ten behoeve van nationale en internationale bedrijven met betrekking tot huur, herontwikkelingen, renovaties, koop en leaseback. Daarnaast behandelt hij complexe, vastgoedgerelateerde juridische procedures.

Ferry is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA). Hij is auteur van het ‘Praktijkboek Huur en Verhuur’, de uitgave ‘Huurrecht’ (Boom Basics) en het ‘Handboek Vastgoed’. Tevens is Ferry lid van de redactie van het tijdschrift ‘Onroerend Goed’. Hij doceert aan diverse gespecialiseerde opleidingsinstituten zoals de Amsterdam School of Real Estate, ATRW en Euroforum. Ferry is bestuurslid van de Stichting Japan Festival, de Rotary Amsterdam Spinoza en voorzitter van de Japan Desk van het Ziekenhuis Amstelveen.

Als oprichter is Ferry sinds 1992 verbonden aan Lexence. Hij studeerde Nederlands recht en Internationaal recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en behaalde de Master of Comparative Law aan de University of Illinois, U.S.A. Ferry werd in 1985 beëdigd als advocaat.

Internationale aanbevelingen

Legal 500 (2022): "Full-service firm, which is very pragmatic and efficient."
Legal 500 (2021): "They know how we work and comply to that."
Chambers (2021): "The team has very good expertise and is very reliable in meeting deadlines and delivering documents."
Legal 500 (2020): "High level of legal knowledge which is of use during transaction negotiations."

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Ferry van Schoonhoven heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Huurrecht

Deze registratie verplicht Ferry van Schoonhoven elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Huurrecht ontmoeten?