decorative image

Over Erik

Erik Steenis houdt zich bezig met alle belangrijke terreinen van het arbeidsrecht, met een focus op de cross-over met het ondernemingsrecht.

Erik adviseert en procedeert over uiteenlopende zaken, onder meer op het gebied van individueel en collectief ontslag, overgang van onderneming, medezeggenschap, concurrentiebedingen, ontslag van bestuurders, klokkenluidersregelingen en (wan)gedrag op de werkvloer. Erik heeft affiniteit met (tech) start en scale-ups.

Erik is bestuurslid (penningmeester) van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten en is gastdocent aan de Hogeschool van Amsterdam en IMC Weekendschool.

Erik werkt sinds 2018 bij Lexence. Hij studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en Sciences Po Paris en behaalde zijn master arbeidsrecht (cum laude). Tijdens zijn studie was Erik actief lid van de Honours Class arbeidsrecht. Hij was teamcaptain van de Universiteit Leiden tijdens de landelijke pleitwedstrijd. Erik is in 2018 beëdigd als advocaat.

 

Rechtsgebiedenregister Nederlandse Orde van Advocaten

Erik Steenis heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Arbeidsrecht

– Burgerlijk procesrecht

Deze registratie verplicht Erik Steenis elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Alle mensen van Arbeidsrecht ontmoeten?