Onze aanpak

Het arbeidsrechtteam van Lexence is doelgericht én efficiënt. Wij maken een scherpe analyse en geven weloverwogen advies zonder dikke notities. Tenzij u dat graag wilt, natuurlijk. Die pragmatische aanpak stellen onze cliënten op prijs. Niet voor niets hebben wij met veel cliënten een jarenlange, duurzame relatie. En daar zijn wij trots op.

Judith Schulp

Onze kennis en ervaring

Onze cliënten zijn actief in alle sectoren van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Zo adviseren wij bijvoorbeeld regelmatig bedrijven in de maakindustrie, retail, zorg, food, sport en energie. Wij beschikken over uitgebreide kennis en jarenlange proceservaring op het gebied van:

 • arbeidscontracten;
 • arbeidsvoorwaarden/cao-recht;
 • concurrentiebeding;
 • flexibele arbeidsrelaties;
 • (bedrijfs)fraude/compliance;
 • individueel en collectief ontslagrecht;
 • medezeggenschap (WOR);
 • overgang van onderneming;
 • privacy;
 • rechtspositie van bestuurders;
 • reorganisatie;
 • ziekte/re-integratie.
Chambers (2019)
''One client draws attention to the lawyers' excellence in respect to both litigation and negotiations. 'They are proactive in terms of informing us of the latest legal developments. They are very responsive, quick and have in-depth knowledge of employment law'.''

Lexence HR Expert

De ontwikkelingen op HR-gebied gaan razendsnel. Wet- en regelgeving verandert voortdurend. Voor u en uw team is het wellicht lastig om op de hoogte te blijven. Waar vindt u actuele en betrouwbare informatie? En wat zijn uw prioriteiten? Met Lexence HR Expert bent u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken op HR-gebied en staat u nooit meer voor verrassingen. Meer info? Kijk op onze speciale HR Expert pagina.

Bedrijfsfraude snel en krachtig aanpakken met Fraude.nl

Heeft u in uw bedrijf te maken met (een vermoeden van) fraude? Dan is het noodzakelijk om direct actie te ondernemen. Het onderzoek naar (de vermeende) fraude moet zo snel mogelijk starten. U wilt verdere schade immers beperken én alle schade verhalen. Daarbij wilt u de volledige regie behouden en onnodige publiciteit vermijden. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld met Hoffmann Bedrijfsrecherche en de gerechtsdeurwaarders van GGN. Onder de naam Fraude.nl bieden wij een integrale oplossing op het gebied van onderzoek, juridische ondersteuning en asset tracing & recovery. Fraude.nl werkt snel, zorgvuldig en discreet. Meer info? Kijk op www.fraude.nl.

Frank ter Huurne

Innovatieve online tools

Met de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid in 2015 ontstond bij onze cliënten behoefte aan nieuwe, praktische handvatten. Ons innovatieve arbeidsrechtteam ontwikkelde verschillende handige online tools die u veel tijd besparen. De tools zijn hieronder te vinden en kunt u kosteloos raadplegen.

Uitgelichte tools

Transitievergoeding
Transitievergoeding

Bereken eenvoudig en snel de hoogte van de transitievergoeding.

Kantonsrechtersformule
Kantonsrechtersformule

Bereken eenvoudig en snel de hoogte van de kantonrechtersformule.

Ontslagchecktool
Ontslagchecktool

Welke procesgang moet u volgen?

Compensatie transitievergoeding
Compensatie transitievergoeding

Bereken of u compensatie krijgt voor betaalde transitievergoeding.

Herplaatsingstool
Herplaatsingstool

Gebruik deze tool als u wilt weten of u herplaatsingsinspanningen moet verrichten en tot hoe ver die inspanningen reiken?

Interested or questions?

Do you have a question for the arbeidsrecht team?
Please contact us.

Phone number +31 20 5736 736