Doelgerichte en efficiënte advocaten

Het arbeidsrechtadvocaten team van Lexence werkt doelgericht en efficiënt. Wij maken een scherpe analyse en geven weloverwogen advies zonder lange notities. Tenzij u dat graag wilt, natuurlijk. Die pragmatische aanpak van onze advocaten stellen onze cliënten op prijs. Niet voor niets hebben wij met veel cliënten een jarenlange en duurzame relatie. Daar zijn wij trots op.

Judith Schulp

Onze kennis over het arbeidsrecht

Onze advocaten arbeidsrecht werken voornamelijk voor (internationale) ondernemingen. Onze cliënten zijn actief in alle sectoren van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Zo adviseren wij bijvoorbeeld regelmatig bedrijven in de maakindustrie, retail-, zorg-, voedings-, sport- en energiesector. Wij beschikken over uitgebreide kennis en jarenlange proceservaring op het gebied van:

 • arbeidscontracten;
 • arbeidsvoorwaarden/cao-recht;
 • concurrentiebeding;
 • flexibele arbeidsrelaties;
 • (bedrijfs)fraude/compliance;
 • individueel en collectief ontslagrecht;
 • medezeggenschap (WOR);
 • overgang van onderneming;
 • privacy;
 • rechtspositie van bestuurders;
 • reorganisatie;
 • ziekte/re-integratie.
Chambers (2021)
''Clients refer to the firm's pragmatism, one acclaiming its 'practical, hands-on approach.' Another client underlines its attentiveness, citing its 'quick turnaround'.''

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het arbeidsrecht met Lexence HR Expert

De ontwikkelingen in het arbeidsrecht en op HR-gebied gaan razendsnel. Wet- en regelgeving verandert voortdurend. Het is lastig om van alles op de hoogte te blijven. Want waar vindt u actuele en betrouwbare informatie? En wat zijn uw prioriteiten?

Met Lexence HR Expert bent u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken op HR-gebied en staat u nooit meer voor verrassingen. Meer weten? Op onze speciale Lexence HR Expert-pagina leggen wij alles uit over onze expertise.

Twee vrouwen in gesprek

Bedrijfsfraude snel en krachtig aanpakken met Fraude.nl

Heeft u in uw bedrijf te maken met (een vermoeden van) fraude? Dan is het noodzakelijk om direct actie te ondernemen. Het onderzoek naar (de vermeende) fraude moet zo snel mogelijk starten, om verdere schade te beperken én alle schade te verhalen.

U wilt hierbij de volledige regie behouden en onnodige publiciteit vermijden. Dat begrijpen wij bij Lexence als geen ander. Daarom hebben wij de krachten van ons advocaten- en notarissenkantoor in Amsterdam-Zuid gebundeld met Hoffmann Bedrijfsrecherche en de gerechtsdeurwaarders van GGN. Onder de naam Fraude.nl bieden wij een integrale oplossing op het gebied van onderzoek, juridische ondersteuning en asset tracing & recovery. Fraude.nl werkt snel, zorgvuldig en discreet.

Frank ter Huurne

Handige innovatieve online tools voor ontslag, vergoedingen en meer

Het arbeidsrecht is de afgelopen jaren flink veranderd. Met de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid in 2015 ontstond bij onze cliënten behoefte aan nieuwe, praktische handvatten op het gebied van ontslag en flexibel personeel. Ons innovatieve team arbeidsrechtadvocaten ontwikkelde verschillende handige online tools die u veel tijd besparen.
Deze arbeidsrecht-tools kunt u kosteloos raadplegen:

Uitgelichte tools

International Secondment Quick-scan

Vaststellen of de Nederlandse arbeidsrechtelijke regelgeving mogelijk van toepassing is op de tijdelijke detachering van personeel naar Nederland.

Transitievergoeding
Transitievergoeding

Bereken eenvoudig en snel de hoogte van de transitievergoeding.

Ontslagchecktool
Ontslagchecktool

Welke procesgang moet u volgen?

Compensatie transitievergoeding
Compensatie transitievergoeding

Bereken of u compensatie krijgt voor betaalde transitievergoeding.

Herplaatsingstool
Herplaatsingstool

Gebruik deze tool als u wilt weten of u herplaatsingsinspanningen moet verrichten en tot hoe ver die inspanningen reiken?

Interesse of vragen?

Heeft u een vraag voor het arbeidsrecht team?
Neem contact met ons op.

Telefoonnummer +31 20 5736 736