Lexence

Lexence staat verhuurders A-locaties bij in verhuur aan Hudson's Bay Company

1 juni 2016 – Lexence heeft de verhuurders van de Kalvertoren (Amsterdam), De Barones (Breda) en de Heuvelstraat 33 in Tilburg bijgestaan in de verhuur aan Hudson’s Bay Company (“HBC”). Daarmee zijn de eerste winkellocaties van Hudson’s Bay in Nederlande een feit. De onderneming is voornemens de Nederlandse markt te betreden en zal er de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen openen. Richard Baker, Governor en Executive Chair van HBC: “Ik ben zeer verheugd met de vooruitgang die ons team heeft geboekt bij het veiligstellen van onze eerste vier winkels op A-locaties. We hebben een goed gevoel over de samenwerking met zowel onze verhuurders als de betrokken gemeenten.”

Contactpersonen Tomas Steenmetser, Marieke van Schie, Lotte Dröge
Expertise Huurrecht
Leestijd 1 min leestijd

De Kalvertoren, Amsterdam
HBC heeft langlopende huurovereenkomsten gesloten met Kroonenberg Groep voor de Kalvertoren in Amsterdam en winkelcentrum De Barones in Breda. De Kalvertoren wordt de basis voor de eerste Saks OFF 5TH-winkel in Nederland. De locatie is zeer centraal en gunstig gelegen aan de Kalverstraat – samen met het Rokin de belangrijkste winkelstraat van Amsterdam. Kroonenberg Groep is bezig met een renovatie om het winkelcentrum een open, moderne en aantrekkelijke uitstraling te geven. De winkel van 4.200 m2 wordt verdeeld over twee verdiepingen die ontsloten worden met roltrappen en krijgt een winkelpui met entrees aan de Kalverstraat en de Kalvertoren.

De Barones, Breda
Winkelcentrum De Barones heeft een centrale ligging in het winkelhart van Breda. De vestiging van Hudson’s Bay van 16.660 m2 wordt verdeeld over vijf verdiepingen met entrees vanuit De Barones en de Karrestraat. Kroonenberg Groep legt op dit moment de laatste hand aan de herontwikkeling van De Barones. In het winkelcentrum zijn de winkelruimtes op de eerste etage gekoppeld aan de begane grond, waardoor grotere units ontstaan achter imposante winkelfronten. Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep: “Het doet ons veel genoegen de eerste flagship store van Saks OFF 5TH in de Kalvertoren in Amsterdam te kunnen verwelkomen. Kroonenberg Groep start deze zomer met de verbouwing van de Kalvertoren, waarbij het winkelcentrum wordt omgebouwd naar een winkelpassage. De verbouwing zal in het najaar van 2017 gereed zijn. De komst van Hudson´s Bay in De Barones in Breda is een vervolmaking van de herontwikkeling die we daar hebben uitgevoerd.”

Heuvelstraat 33, Tilburg
Dit toekomstige warenhuis van Hudson’s Bay staat in de bekendste winkelstraat van Tilburg. Het pand wordt door zijn eigenaar, Royalton Hill, gerenoveerd in aanloop naar de grote opening van de Hudson’s Bay-winkel. Het pand biedt 12.400 m2 aan winkeloppervlakte. Maarten Langeveld van Royalton Hill: “Hudson’s Bay zal een geweldige toevoeging zijn voor het levendige stadscentrum van Tilburg. Het pand ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Tilburg en het Pieter Vreedeplein en wordt in aanloop naar de opening verbouwd, zodat het een frisse en moderne look krijgt om de spannende winkelformule van Hudson’s Bay optimaal te kunnen huisvesten.”