Recente zaak

Lexence heeft Sectie5 geadviseerd bij de aankoop van twee woonzorgcomplexen in Breda en Maassluis

22 november 2021 – Sectie5 heeft op 1 november jl. een woonzorgcomplex met 49 woonappartementen in Breda en op 12 november jl. een woonzorgcomplex met zeventien woonappartementen in Maassluis verworven ten behoeve van haar beleggingsinstelling S5 Vitae Fonds. Met de aankoop van deze locaties, gerealiseerd in samenwerking met Connect Invest, is de tweede tranche van de vierde emissie van dit groeifonds afgerond. Lexence stond Sectie5 juridisch bij.

Expertise

Vastgoedrecht

Stephan

Westera

Esther

Brand

Marieke

Verkleij

Marieke

van Schie

Mirjam

Schröer

Pelin

Oztürk

Shakib

Atmar

Het woonzorgcomplex in Breda, bekend als Hotel Merlinde en gelegen aan de Schorsmolenstraat 6, staat bekend als zorg- en revalidatiehotel en wordt geëxploiteerd door Stichting Surplus, een toonaangevende zorginstelling in Noord-Brabant. Het complex behelst 49 woonappartementen, een afgeschermde buitenruimte, parkeervoorzieningen op eigen terrein en een grote algemene ruimte met restaurantvoorzieningen. De bestaande huurovereenkomst heeft een looptijd tot 1 november 2030.

De kleinschalige zorglocatie in Maassluis is gelegen aan de Schubertlaan 2, 3 en 4. Deze locatie zal in december 2021 worden getransformeerd van een bestaande zorglocatie naar zorgwoningen met een eigen kookgelegenheid en sanitair voor ICZ CURA. Op de 3e verdieping zal naast ruimte voor ICZ CURA ook een behandelruimte met ondersteunende ruimtes voor fysiotherapie worden gerealiseerd. Bij oplevering is een huurovereenkomst gesloten voor de duur van twintig jaar. De locatie zal een thuis gaan bieden aan zeventien mensen met een geestelijke beperking.

Het beleggingsfonds heeft inmiddels een totale omvang van circa € 70 miljoen met ruim 368 woningen, verdeeld over elf locaties in Nederland.

Bron: https://sectie5.nl/nieuws

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: