Lexence

Whitepaper Arbeidsrelaties - Het belemmeringsverbod

Jordi Rosendahl, advocaat en partner bij Lexence, schrijft een reeks whitepapers over (flexibele) arbeidsrelaties. Deze whitepaper gaat over het belemmeringsverbod. Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Bedreiging voor het verdienmodel;
  • Uitzenden en detacheren;
  • Verhouding betrokken partijen bij uitzenden en detacheren;
  • Het belemmeringsverbod;
  • Handvatten om het verdienmodel te beschermen.

Klik hieronder op de downloadbutton om de whitepaper te downloaden.

Key contacts Jordi Rosendahl
Expertise Arbeidsrecht
Reading time < 1 min leestijd

Meer informatie over het belemmeringsverbod

Anders dan in andere sectoren is het ondernemingen die uitzenden en/of detacheren niet altijd toegestaan om de werknemer te belemmeren in dienst te treden bij de opdrachtgever. Dit wordt het belemmeringsverbod genoemd. In deze whitepaper wordt ingegaan op dit belemmeringsverbod en de mogelijkheden voor ondernemingen die uitzenden en/of detacheren om hun verdienmodel te beschermen. Het belemmeringsverbod is opgenomen in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi).

Informatie over de auteur

Deze whitepaper is geschreven door Jordi Rosendahl, advocaat en partner bij Lexence. Jordi is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ontslagrecht. Binnen het arbeidsrecht heeft hij zich nader toegelegd op de verschillende arbeidsrelaties (zoals zzp, uitzenden, detacheren, overeenkomsten van opdracht, enzovoorts) en platformarbeid.