Recente zaak

Europa Capital koopt distributiecentrum in Oss

15 januari 2019 – Cushman & Wakefield heeft namens een groep particuliere beleggers een logistiek distributiecentrum in Oss verkocht aan Europa Capital. Het investeringsvolume bedraagt EUR 28,3 miljoen. Europa Capital werd geadviseerd door Lexence.

Expertise

Vastgoedrecht

Stephan

Westera

Vincent

Boumans

Pelin

Oztürk

Marieke

Verkleij

Shakib

Atmar

Het distributiecentrum ligt aan de Markermeer 1 in Oss en omvat drie gebouwdelen met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 51.180 m², inclusief een gevaarlijke stoffen-opslag (ADR-ruimte) met 36 loading docks. In 2016 is het dak van het distributiecentrum gedeeltelijk voorzien van zonnepanelen. Het object is volledig verhuurd aan XPO Logistics, een top tien speler in wereldwijde transport en logistiek dienstverlening.

Oss is een multimodaal knooppunt voor Zuidoost Nederland. Met de ligging aan de spoorlijn Den Bosch-Nijmegen, de Maas en de directe aansluiting op de snelwegen de A50 en A59, is Oss uitstekend bereikbaar over spoor, water en weg. Naast de centrale ligging van Oss, de aanwezigheid van trimodaliteit en de historie van Oss op logistiek gebied, telt de gemeente meer dan 90.000 inwoners, 40.000 arbeidsplaatsen, 5.500 bedrijven, 700 ha. bedrijventerrein en 70 ha. uitgeefbare grond. Oss is de tweede binnenhaven en de vijfde stad van Brabant.

Europa Capital is geadviseerd door Lexence en ARC Real Estate Partners. De verkoper is juridisch geadviseerd door Van Doorne en commercieel geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Bron: website Cushman & Wakefield

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: