nl/en
Whitepaper

Whitepaper: strategisch talentmanagement

5 augustus 2016 – Als we met een juridische bril op naar talentmanagement kijken, zien we slechts beperkte mogelijkheden om talent te behouden in een reorganisatie. Er is de wetgever veel aan gelegen om ongelijkheid op de arbeidsmarkt te voorkomen. Daar is wat voor te zeggen, maar voor de tegenovergestelde benadering ook. Je zult maar die werkgever zijn die zich gedwongen ziet te reorganiseren: je hebt het al lastig, je bedrijf verkeert in zwaar weer, en dan maakt het ook nog slagzij omdat je je beste mensen niet kunt vasthouden vanwege het afspiegelingsbeginsel.

Is een talent onmisbaar? Dan moet je dat wel aantonen, met een goed dossier. Of andersom: wil je iemand niet handhaven omdat hij niet zo talentvol is als je dacht? Lastig om te bewijzen, zeker onder het nieuwe ontslagrecht. Dit en andere onderwerpen worden geschetst door Floor Damen.

Hoogleraar talentmanagement Lidewey van der Sluis gaat in op de plichten die je als werkgever en talent wederzijds hebt om talent zo goed mogelijk in te zetten. Volgens haar is karakter het belangrijkste talent waarop een sollicitant geselecteerd moet worden, maar is dat ook de factor die het slechtst te meten is. ‘Hire for attitude, train for skills’, adviseert ze dan ook. U leest er hier alles over.

Expertise

Ondernemingsrecht

Floor

Damen

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: