nl/en
Kantoornieuws

Vincent Boumans genomineerd voor Patroon van het Jaar 2019

23 oktober 2019 – Tijdens een jurisprudentielunch stond Vincent heel even met zijn mond vol tanden. Op zijn telefoon kwam een e-mailbericht binnen waarin stond dat hij door Marianne Elshof genomineerd is voor Patroon van het Jaar. Lees in onderstaand dubbelinterview meer over de redenen van Marianne om Vincent voor te dragen, de reactie van Vincent en wat zij over en weer van elkaar leren.

Expertise

Vastgoedrecht

Vincent

Boumans

Marianne

Elshof

De titel van de e-mail luidde “U bent genomineerd voor de verkiezing ‘Patroon van het Jaar’.” Hoewel Vincent Boumans midden in een jurisprudentielunch zat, won zijn nieuwsgierigheid het toch. In de daarop volgende tekst bleek dat hij door zijn advocaat-stagiaire Marianne Elshof genomineerd is en dat hij bij de laatste vier finalisten zit. “Na de initiële verbazing was ik vooral vereerd. Het is fijn om op deze manier van Marianne erkenning te krijgen voor de manier waarop ik haar begeleid.”

Belangrijke punten voor een patroon en advocaat-stagiaire

In het antwoord op de vraag waarom Marianne hem heeft voorgedragen, komt vooral naar voren dat Vincent enorm betrokken en geïnteresseerd is. Tevens maakt hij tijd vrij om geduldig uitleg en toelichting te geven over alle aspecten in een zaak. Bij Lexence krijg je vanaf het begin al veel verantwoordelijkheid, aangezien je in kleine teams werkt. Dan is het prettig dat er een onderbouwing en achtergrond wordt gegeven voor de stappen die gezet worden. Marianne geeft aan dat dit voor haar belangrijk is, omdat het simpelweg opvolgen van hetgeen iemand zegt, niet bij haar en haar gewenste manier van leren en werken past. Het viel haar op toen zij ervaringen van anderen in de beroepsopleiding hoorde, dat deze manier van begeleiden door Vincent niet overal gebruikelijk is.

Essentiële informatie om een goede advocaat te worden

Voor Vincent is deze nominatie misschien wel extra bijzonder omdat Marianne de eerste advocaat-stagiaire is waar hij patroon van is. Het is dus geen jarenlange ervaring waarop hij zijn begeleiding kan stoelen. Volgens Vincent kom je een eind met logisch nadenken, inleving en vooral betrokkenheid. Volgens hem doet een advocaat-stagiaire veel nuttige ervaring op door in de eerste jaren bij de patroon op de kamer te zitten. Dit is dan ook precies de reden waarom hij het aanbod voor een eigen kamer heeft afgewezen en Marianne bij hem op de kamer zit. Op deze manier krijgt Marianne bijvoorbeeld mee hoe je telefoongesprekken met cliënten, de rechtbank en wederpartijen voert en welke afwegingen je maakt in een zaak. Deze ervaring is essentieel voor iemands vorming tot een goede advocaat.

Marianne gunt iedere advocaat-stagiaire een vergelijkbare begeleiding en tracht dat met deze nominatie duidelijk te maken. Daarbij komt dat er een wederkerigheid is in het leren. Want -zo laten ze lachend weten- ook Vincent heeft van Marianne geleerd, namelijk dat veel water drinken heel goed voor je is!

Wint Vincent de titel Patroon van het Jaar 2019?

De gesprekken met de jury hebben inmiddels plaatsgevonden, het grote wachten is nu dus begonnen. Donderdag 7 november weten we meer, dan wordt in Scheveningen tijdens het Jonge Balie Congres 2019 de winnaar bekendgemaakt.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: