Lexence

Udea neemt Natudis over

5 oktober 2018 – Lexence heeft Udea geadviseerd bij de overname van Natudis Nederland. Als gevolg van het samengaan van deze belangrijke spelers in het biologische retail- en groothandelslandschap ontstaat een speler in de Benelux die in staat is de uitdagingen en kansen die de biologische markt biedt met succes tegemoet te treden.

Afbeelding ondertekenen contract Afbeelding ondertekenen contract
Expertise Arbeidsrecht, Corporate/M&A, Litigation
Reading time 1 min leestijd
Afbeelding ondertekenen contract
Over Udea

Udea is in 1999 ontstaan uit een fusie tussen de natuurvoedingswinkels van familie Does en de versgroothandel van Erik-Jan van den Brink. In 1980 opende Gerard Does zijn eerste natuurvoedingswinkel in Amsterdam wat hij samen met zijn zoon Erik liet uitgroeien tot een filiaalbedrijf. Erik-Jan van den Brink richtte in 1992 zijn biologische groente- en fruitgroothandel op.

Vandaag de dag is Udea nog steeds een familiebedrijf en een toonaangevende Nederlandse groothandel in biologische levensmiddelen. Het hoofdkantoor en de distributiecentra zijn gevestigd in Veghel van waaruit zij de Benelux bedienen. Udea levert haar biologische producten voornamelijk aan natuurvoedingswinkels, bio-supers en speciaalzaken. Udea is tevens franchisegever van de biologische supermarktformule Ekoplaza.

Over Natudis Nederland

In 1981 richtte Fred van Bruxvoort Natufood BV op vanuit de visie dat eten gezonder en beter kon. Het bedrijf vestigde zich eerst in Ermelo en vanaf 1997 is het gevestigd aan de huidige locatie in Harderwijk. In 1992 werden Natufood BV en Akwarius (groothandel van vooral biologisch-dynamische natuurvoedingsproducten) samengevoegd en ging het fusiebedrijf verder onder de naam Natudis BV (Natuurvoedingsdistributie).

Natudis BV heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de grootste distributeurs van biologische en reformproducten in de Benelux. Belevering in Nederland vindt plaats vanuit het Natudis distributiecentrum in Harderwijk. Dochtermaatschappij Hagor bedient de klanten in België en Luxemburg. Natudis is tevens eigenaar van de franchiseformule Natuurwinkel. Biologische versleverancier Kroon uit Amsterdam werkt nauw samen met Natudis. Natudis, Kroon en Hagor maken sinds januari 2014 onderdeel uit van Vroegop Ruhe & Co.