nl/en
Recente zaak

NIBE neemt Climate for life over | Lexence treedt op als adviseur

Op 12 juni werd bekend dat er overeenstemming is bereikt over de overname van de aandelen van Climate for life (CFL) door NIBE. ‘Hierdoor kunnen de gecombineerde bedrijven een groter klantenbestand beter bedienen met innovatieve, duurzame en betaalbare kwaliteitsproducten’ aldus Gerteric Lindquist, CEO van NIBE. Lexence trad op als juridisch adviseur van NIBE.

CFL (opererend via haar dochters Itho Daalderop, Klimaatgarant en Exploitatie) is een succesvolle ontwikkelaar, producent en verkoper van energie efficiënte oplossingen op het gebied van heating and cooling, hot water, ventilation and control technology (HVAC). CFL heeft een sterke positie binnen de Nederlandse woning en commerciële markt.

NIBE is een Zweedse, beursgenoteerde vennootschap gefocust op de ontwikkeling, productie en verkoop van milieu vriendelijke, energie efficiënte oplossingen inzake klimaatcontrole in alle uiteenlopende type gebouwen evenals componenten en oplossing in het intelligent en efficiënt reguleren van warmte binnen industrieën en gerelateerde infrastructuur.

De overname is onderhevig aan goedkeuringen van mededingingsautoriteiten en overleg met werknemers. De goedkeuring van mededingingsautoriteiten is nodig om te voorkomen dat een overname leidt tot een monopolie of marktmisbruik, wat de concurrentie kan beperken en consumenten kan schaden. Autoriteiten beoordelen of de overname de concurrentie verstoort en of er voldoende concurrentie op de markt blijft bestaan.

>> Lees het volledige persbericht hier.

Expertise

Corporate / M&A

Diederick

de Boer

Kevin

Beukeveld

Maarten

van Wijlen

Anne

Smit Sibinga

Lout

Rosenberg

Sabrine

Dokkum

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: