Persbericht

Lexence nieuwe partner van Stichting World Child Cancer NL

21 juli 2022 – Per 1 juli 2022 is Lexence trotse partner van World Child Cancer NL (WCC NL), een stichting die zich inzet voor kinderen met kanker in armere landen met als doel de genezingskans en kwaliteit van leven van die kinderen te verbeteren. Een unieke samenwerking met een ambitieuze stichting, waarbij persoonlijke aandacht en kwaliteit voorop staan. Samen maken we het verschil door kennis en kunde te delen en lokaal te borgen, samenwerkend met de belangrijkste, inhoudelijke partner van WCC NL: het Outreach team van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Benieuwd naar meer informatie klik hier.

Joep

Janssen

Wendy de Ruiter-Lörx, managing partner van Lexence: “Betrokkenheid zit in het DNA van Lexence. Die betrokkenheid reikt verder dan de uitoefening van ons vak. De huidige tijd vraagt steeds meer om bewustwording en verantwoordelijkheid voor de wereld en omgeving waarin wij opereren. Fantastisch dat Lexence via Stichting World Child Cancer NL en het Prinses Máxima Centrum bijdraagt om de ambitie van genezing van kinderkanker en verbetering van de kwaliteit van leven te realiseren.”

Lexence draagt de komende drie jaar bij aan de projecten die door het Outreach team worden opgezet en uitgevoerd. Wetenschappelijk onderzoek en kennisoverdracht staan hierbij centraal. Middels deze zogenaamde twinning programma’s maken we samen op lange termijn groot en duurzaam verschil voor kinderen met kanker, met name wat de zes geneesbare kankersoorten betreft. Jaarlijks krijgen wereldwijd namelijk meer dan 400.000 kinderen kanker, waarvan maar liefst 90% in arme landen leeft. Daar is de kans op genezing minder dan 10%, terwijl die in ons land 80% is. World Child Cancer zet zich in om de Nederlandse kennis te exporteren naar het buitenland zodat de genezingskans wereldwijd vergroot wordt.

“Samen naar een wereld zonder kinderkanker, de ondersteuning en betrokkenheid van het gerenommeerde advocaten- en notarissenkantoor Lexence geeft Stichting World Child Cancer NL de mogelijkheid meer overdracht van kennis en kunde aan medische specialisten te faciliteren zodat meer kinderen met kanker in armere landen toegang tot zorg en behandeling krijgen. Hiervoor zijn we Lexence erg dankbaar”, aldus Welmer Blom, Directeur World Child Cancer NL.

 

Welmer Blom, Directeur World Child Cancer NL (Links) en Wendy de Ruiter-Lörx, managing partner van Lexence (R) bij het tekenen van het partnership.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op:

decorative image