Recente zaak

Lexence heeft Connected Capital geassisteerd bij de investering in SurePay

3 november 2021 – Lexence heeft Connected Capital geassisteerd bij de investering in SurePay, uitvinder en toonaangevende leverancier van Confirmation of Payee (CoP) in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux.

SurePay heeft bij een investeringsronde €12,2 miljoen opgehaald onder leiding van Connected Capital met Iris Capital, die zich daarmee bij Rabo Frontier Ventures voegden om de internationale expansie van SurePay te stimuleren. De investering zal bijdragen aan het werven van nieuwe business development teams, het opschalen van het technologieplatform en het ontwikkelen van nieuwe software producten. SurePay is van plan om producten voor bulkbetalingen en grensoverschrijdende betalingen te lanceren en SurePay PayID uit te breiden om nieuwe methoden voor veilige betalingsdiensten aan zijn klanten aan te bieden.

 

Expertise

Ondernemingsrecht

Thijs

Verstraten

Maxime

Loos

Sinds de lancering in 2016 heeft SurePay 4 miljard betalingscontroles uitgevoerd. De oplossing helpt banken en organisaties om verkeerd geadresseerde betalingen te voorkomen en betalingsfraude te verminderen door meer zekerheid te geven dat hun betalingen naar de beoogde begunstigde gaan. Het bedrijf schat dat zijn oplossing verkeerd geadresseerde betalingen met 67% vermindert, fraude bij betalingen met 81% en leidt tot 80% minder frauduleuze onboardings voor de klanten die het platform gebruiken.

SurePay is al een leider in het VK en zijn Nederlandse thuismarkt, en dit zijn de eerste landen die een landelijke Confirmation of Payee-aanpak implementeren om betalingsfraude te verminderen.

Zowel Connected Capital als Iris Capital zijn gespecialiseerd in het internationaal opschalen van B2B SaaS-oplossingen en helpen SurePay zijn leidende positie uit te breiden als een multi-country technologieplatform gericht op het verminderen van betalingsfraude.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: