nl/en
Recente zaak

ING neemt meerderheidsbelang in Makelaarsland

26 februari 2018 – Lexence assisteerde ING Bank Nederland bij de acquisitie van 90 procent van de aandelen in makelaarsorganisatie Makelaarsland. Met deze aanwinst geeft ING nadere invulling aan haar ambitie om klanten vooruit te helpen op belangrijke momenten in hun leven, met dienstverlening die verder gaat dan bankieren. De overname past in de strategie van ING om klanten een digitaal platform te bieden voor hun financiële wensen met aanvullend een breed scala aan woondiensten.

Expertise

Ondernemingsrecht

Jordi

Rosendahl
ING Woondiensten

Het kopen en verkopen van een huis is een grote stap. ING ondersteunt haar klanten in het realiseren van hun woondromen door een reeks aan ING Woondiensten aan te bieden. Naast een makelaarservice zijn dat onder meer een notarisservice, taxatieservice, energieservice en een bouwtechnische keuring. ING wil klanten een onderscheidende klantervaring bieden door hen gedurende het hele proces, van het begin van de woonwens tot de aan- of verkoop van het huis, te ondersteunen.[quote reference=”Vincent van den Boogert, CEO ING Nederland” quote=””Makelaarsland is een innovatieve, dynamische speler in de makelaarswereld die past bij het vooruitstrevende karakter van ING. Het is Makelaarsland gelukt om door een combinatie van persoonlijk contact en digitale ondersteuning een unieke klantpropositie in de markt te zetten tegen een scherp tarief. ING gaat Makelaarsland helpen om deze propositie verder te ontwikkelen. Onze samenwerking zal bijdragen aan een betere dienstverlening voor onze klanten.””][/vc_column][/vc_row]

Onafhankelijke dienstverlening

Makelaarsland blijft als zelfstandige en onafhankelijke makelaardij opereren in de markt. ING verkrijgt door de overname een meerderheid (90%) van de aandelen. 10% blijft in handen van Jeroen Stoop, oprichter en CEO van Makelaarsland. Stoop: ”Wij zijn ongelooflijk blij en trots. Dankzij de investeringen van ING wordt Makelaarsland in staat gesteld om onze droom verder te realiseren, klanten nog beter te bedienen en onze woondiensten uit te breiden.”

Makelaarsland heeft sinds haar oprichting in 2005 de makelaardij ingrijpend veranderd. Bij Makelaarsland zijn woningeigenaren zelf actief betrokken, waardoor ze flink besparen op de gebruikelijke makelaarskosten. Met deze onderscheidende propositie is Makelaarsland binnen korte tijd een toonaangevende makelaar in Nederland geworden. Makelaarsland begeleidde het afgelopen jaar de verkoop van bijna 6.000 woningen en behaalde een marktaandeel van circa 2,5%. Het marktaandeel binnen de internetmakelaardij bedraagt ongeveer 65%. Naast het verkopen van huizen biedt Makelaarsland via haar digitale platform en app allerlei handige informatie en woondiensten, zoals een gratis zoekopdracht voor huizenzoekers. Maandelijks wordt de website van Makelaarsland een kwart miljoen keer bezocht door potentiële huizenverkopers en -kopers.

Namens Lexence waren Michiel van Schooten, Femke Prins, Emma ter Kuile, Jordi Rosendahl en Jan Greijdanus betrokken bij deze deal.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: