nl/en
Recente zaak

ING neemt meerderheidsbelang in ISWG

20 juni 2019 – ING neemt een meerderheidsbelang van 80% in Intersoftware Groep (ISWG). Het belangrijkste doel van deze deelneming is de efficiency van alle partijen in de distributieketen, zoals adviessoftwarepartijen en financiële dienstverleners, te verhogen. ING werd bij deze investering bijgestaan door Lexence.

Expertise

Ondernemingsrecht

Jordi

Rosendahl
Gezamenlijk doel: voordeel bieden

ING en ISWG hebben het gezamenlijke doel om voordeel te bieden aan intermediairs, hun klanten, adviessoftware-partijen en financiële dienstverleners. De voordelen voor intermediairs zijn:

  • betere adviessoftware;
  • minder administratieve handelingen;
  • vooraf meer inzicht in het acceptatieproces van de geldverstrekkers;
  • versnelling van innovatieve toepassingen.

Denk hierbij onder andere aan het (op termijn) met toestemming van de klant, beschikbaar stellen van gegevens die nodig zijn voor het aanvraagproces. Klanten dienen in de huidige situatie nog veel fysieke documentatie mee te nemen naar het intermediair voor het doen van een aanvraag. In de toekomst hoeft dat niet meer. Klanten profiteren door sneller uitsluitsel in het aanvraagproces, terwijl adviessoftware-partijen profiteren door centraal inzicht in wijzigingen van voorwaarden, rentes en andere criteria van de geldverstrekkers. Financiële dienstverleners merken tot slot meer efficiency door vereenvoudiging van de aanvraag.

Ontwikkeling platform intermediairs

ING en ISWG zetten een belangrijke stap in de ontwikkeling van een platform voor intermediairs, haar klanten en aanbieders van financiële diensten. Bovendien biedt het platform ruimte voor innovatieve toepassingen.

Over Intersoftware Groep

Intersoftware maakt sinds 1995 software voor de financiële markt. De software is gericht op de particuliere dienstverlening en wordt gebruikt voor oriëntatie, advies, bemiddeling en administratie.

Bron: website ING

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: