Recente zaak

BMO Real Estate Partners koopt Rokin 17

7 maart 2018 – Lexence heeft BMO Real Estate Partners bijgestaan bij de aankoop van de aandelen in Rokin 17 B.V. ten behoeve van de koop van het vastgoed aan het adres Rokin 17.

De acquisitie is de eerste investering in Nederland voor BMO REP en omvat 1328 m2 bvo, met winkelruimte op de begane grond en eerste verdieping en appartementen op de bovenliggende verdiepingen. Het pand is in 2014 volledig herontwikkeld, resulterend in vijf luxe wooneenheden en circa 600 m2 winkelruimte. De winkel wordt verhuurd aan Hudson’s Bay.

Expertise

Vastgoedrecht

Ferry

van Schoonhoven

Wouter

Helder

Hendrik

Bennebroek Gravenhorst

Michael

Klijnstra

Rokin 17 is gebouwd tussen 1876 en 1891.De vijf woningen boven de winkel zijn gerenoveerd. Het interieur van de appartementen is verzorgd door de interieur ontwerper Cris van Amsterdam en Morph Design. De begane grond en eerste verdieping zijn getransformeerd naar een winkelruimte en verhuurd aan de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay.

In lijn met de fondsstrategie van BMO REP bevindt het vastgoed zich op een toplocatie die ook profiteert van infrastructuurinvesteringen in de vorm van een nieuwe metrolijn en het nieuwe Rokin-metrostation direct buiten de winkel.

BMO Real Estate Partners is een pan-Europese specialist in vastgoedinvesteringen en activabeheer die deel uitmaakt van de wereldwijde activiteiten van Global Asset Management van de BMO Financial Group. Namens Lexence waren Ferry van Schoonhoven, Wouter Helder, Hendrik Bennebroek Gravenhorst, Michael Klijnstra, Stephan Westera, Joris Kickken, Charlotte Groenhout, Sonia de Graaf en Hannah Kleemans betrokken bij deze deal.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: