Recente zaak

Antea Participaties neemt belang in Fundustry Group

27 februari 2018 – Lexence heeft Antea Participaties geadviseerd bij het nemen van een belang in Fundustry Group. Fundustry is opgericht in 2009 en organiseert op acht locaties in Nederland en België (avontuurlijke) bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, kinderfeesten en familiedagen. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder meer paintball, quadrijden, driften, escape rooms en city games.

De gedachte achter deze transactie is dat Fundustry een partner wil betrekken bij de verdere uitbouw van de onderneming. De twee oprichters van de leisure-onderneming blijven het management voeren en behouden een belang van 51,2% in Fundustry Group B.V. (ieder 25,6%).

Expertise

Ondernemingsrecht

Thijs

Verstraten

Voor Fundustry wordt de komende jaren een verdere groei verwacht. Groeimogelijkheden zijn onder meer de opening van nieuwe vestigingen of overname van locaties/concurrenten, een verbreding van het productaanbod en optimalisering van de bezettingsgraad op de bestaande locaties.

Martijn van den Bout, de CEO van Fundustry

“We zien heel veel groeikansen voor onze onderneming en willen graag met een professionele partner sparren over de vele mogelijkheden hiertoe. Vooral de ondernemende aanpak van Antea spreekt ons bijzonder aan. Je merkt aan alles dat zij een achterban hebben die uit ondernemers bestaat. We gaan samen met Antea snel aan de slag om een Raad van Commissarissen te formeren die ons kan helpen bij de strategische keuzes die er zijn voor verdere groei.”

Roelant Scheepens, Partner van Antea

“We vinden de leisure-markt waarin Fundustry actief is een interessante. Het is niet alleen een groeimarkt, maar ook een markt waarop heel veel zelfstandige ondernemers die één locatie exploiteren, actief zijn. Fundustry is een van de weinige professioneel georganiseerde partijen met een substantiële omvang. Zij zijn één van de grootste spelers in deze markt. We zien mogelijkheden tot een verdere groei, zowel autonoom als via overnames van kleinere spelers.”

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: