nl/en
Recente zaak ⸱ 04-05-2018

Analytics dienstverlener Jibes neemt branchegenoot DataDogs over

4 mei 2018 – Lexence heeft Jibes bijgestaan bij de acquisitie van branchegenoot DataDogs. Zowel Jibes als DataDogs helpen klanten bij het gebruik van data, met name daar waar de strategie ondersteund wordt middels het digitaliseren. Het specialisme van DataDogs vult het huidige portfolio van Jibes aan.

Expertise

Ondernemingsrecht

Lucas

Stuurop

Nicky

Spaan

DataDogs is gespecialiseerd in complexe datamigraties en heeft kennis van dataplatformen. De expertise van gedistribueerde dataverwerkingsplatformen is relatief nieuw in de markt en wordt versterkt door de adoptie van open-source technieken.

Jibes richt zich op onder andere masterdata management, geavanceerde tekstanalyse en machine learning. De strategie van Jibes wordt ondersteund door Waterland Private Equity Investments, dat als onafhankelijke participatiemaatschappij ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities.

Beide bedrijven stellen vast dat de behoefte om op grote schaal data te verwerken toeneemt. Nieuwe vaardigheden zijn vereist om de omvang en de verscheidenheid van de beschikbare gegevens te beheren. ‘Het succesvol inzetten van kunstmatige intelligentie kan niet zonder een solide fundament’, aldus Ivo-Paul Tummers, Algemeen Directeur van Jibes

Vanuit Lexence waren Luc Habets, Femke Prins, Lucas Stuurop en Nicky Spaan betrokken bij deze deal.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: