Recente zaak

Waterland koopt belang in oplaadbedrijf Heliox

8 mei 2018 – Lexence heeft investeerder Waterland Private Equity Investments geadviseerd bij de koop van een meerderheidsbelang in Heliox, de Brabantse fabrikant van snelladers voor elektrische bussen.

Expertise

Ondernemingsrecht

Luc

Habets

Nicky

Spaan

Heliox werd negen jaar geleden opgezet door vier werknemers van Philips en is de laatste jaren hard gegroeid met de ‘gelegenheidsladers’. Daarmee kan een bus worden opgeladen, zelfs als deze even bij een halte staat.

Onder meer Eindhoven en de regio Schiphol laten al veel elektrische stads- en streekbussen rijden en gebruiken hiervoor laadstations van Heliox. Het bedrijf voorziet dat de komende jaren meer Europese steden overstappen op elektrisch openbaar vervoer, en zegt zelf te weinig financiële middelen te hebben om dat aan te kunnen. ‘Het gaat soms om orders van meer dan €10 mln’, zegt bestuurder Jaap Schuddemat. ‘We kunnen dat niet financieren, en als je het met de bank moet regelen ben je te lang bezig, is onze ervaring.’

Waterland heeft wel de financiële middelen en verwacht een sterke groei in elektrisch vervoer. De komende vijf tot zeven jaar wil Waterland samen met Heliox dit soort projecten oppakken en helpen met financiering.

Bij deze deal waren Luc Habets, Femke Prins, Emma ter Kuile, Nicky Spaan en Rachelle van der Pal betrokken.

Bron: fd.nl

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: