nl/en
Publicatie

Vanuit Infinity vol energie 2016 in

5 februari 2016 – Het nieuwe jaar begon voor de medewerkers van Lexence direct bijzonder goed. Maandag 4 januari verhuisden alle 125 medewerkers namelijk naar het Infinity-gebouw, het voormalig hoofdkantoor van ING aan de ring in Amsterdam-Zuid.

Peter Reinders, managing partner, is zichtbaar trots wanneer hij over het nieuwe onderkomen van Lexence vertelt. “Je moet je voorstellen dat we in 1992 met een handjevol mensen zijn gestart. Jarenlang werkten we vanuit de Peter van Anrooystraat. Elk jaar mochten we meer cliënten verwelkomen, waardoor we er steeds een etage bij moesten huren en uiteindelijk uit ons jasje groeiden. We zijn voor altijd met dat gebouw verbonden en dankbaar voor die bakermat, maar de stap naar dit iconische, prachtige pand dat zo centraal en uniek gelegen is, dat geeft echt een impuls aan de kwaliteit van ons werk en onze ambitie.”

Onder de indruk

Ook Ferry van Schoonhoven, advocaat, partner vastgoedrecht en één van de oprichters van het kantoor, steekt zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. “Toen ik voor het eerst het pand binnenliep, ging ik als vanzelf meer rechtop lopen. Ik voelde me een minister op weg naar zijn werkplek. Deze omgeving geeft me nog meer energie. Ik merk het ook aan cliënten; ze zijn echt onder de indruk. Het kantoor bruist en door de transparantie ervaart iedereen dat.”

Transparant en energiek

Pieter van Dijk, advocaat en partner ondernemingsrecht, kan zich goed vinden in de gedachte bestaande gebouwen nieuw leven in te blazen. “Mijn eerste ingeving toen ik hier binnenkwam op die bewuste maandag was: het is wel héél goed gelukt om de transparantie van het gebouw te benutten. De interne trap in het atrium vormt op natuurlijke wijze een verbindingselement tussen de verschillende praktijkgroepen. Daarnaast vind ik het leuk om te zien dat het ‘cliëntplaza’ zo goed wordt benut. De coffee bar en vrij toegankelijke werkplekken dragen daar zeker aan bij. Wanneer er besprekingen zijn met meerdere mensen dan is het echt een plek waar het enthousiasme en de energie van de mensen voelbaar is.”

Verbonden door kwaliteit

Lexence stond altijd al voor service, kwaliteit en efficiëntie. Door het nieuwe onderkomen wordt dit nog beter zichtbaar. Tomas Steenmetser, advocaat en partner vastgoedrecht, knikt instemmend: “Ik vind de uitstraling van het gebouw echt naadloos aansluiten bij onze waarden: transparantie, servicegerichtheid en kwaliteit. Ten eerste een mooie ontvangst, ten tweede een extreem praktische en heldere indeling en tot slot de centrale trap als brug tussen Lexence en haar cliënten. Het gebouw oefent een enorme aantrekkingskracht uit op iedereen die hier binnenkomt. Veel cliënten hebben me al toevertrouwd dat ze de verbouwing erg goed gelukt vinden.”

Peter Reinders tot slot: “Ik vind het bijzonder nu eens zelf aan den lijve te ondervinden wat voor een impact een gebouw op je organisatie kan hebben. Zo’n andere omgeving revitaliseert echt. Ik kan het iedereen aanraden.”

Bent u toevallig in de buurt van de Amstelveenseweg 500, vlakbij afrit s108 van de A10 in Amsterdam? Kom gerust langs voor een kop koffie. Onze open workspaces zijn tijdens kantooruren vrij beschikbaar en we heten u graag van harte welkom.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: