Recente zaak

Triodos Organic Growth Fund neemt belang in Ecoffee Cup

13 november 2018 – Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang genomen in Ecoffee Cup, een innovatief Brits merk dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van herbruikbare producten in de zogenoemde ‘on-the-go-markt’. Lexence heeft Triodos geadviseerd bij diens investering in Ecoffee Cup.

Expertise

Ondernemingsrecht

Mathijs

van Doormalen

Nicky

Spaan

Rachelle

van der Pal

Elk jaar worden ongeveer 10 biljoen producten voor eenmalig gebruik geproduceerd. Wereldwijd worden minder dan 30% van deze items gerecycled. Dit betekent dat meer dan tweederde op een vuilnisbelt of in de oceanen terechtkomt. Een belangrijke oorzaak van dit probleem zijn de meer dan 100 miljard to-go-bekers die eenmalig worden gebruikt. De binnenkant van deze bekers zijn in veel gevallen van plastic, waardoor slechts één op de 400 bekers gerecycled kan worden. Het standpunt van Ecoffee Cup is dat in plaats van recycling een gedragsverandering moet plaatsvinden richting hergebruik.

Het belangrijkste productaanbod van Ecoffee Cup is een op natuurlijke vezels gebaseerde to-go-beker in verschillende maten en ontwerpen – een praktisch en stijlvol alternatief voor wegwerpbekers. Ecoffee Cup is de eerste investering van Triodos Organic Growth Fund in het Verenigd Koninkrijk.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: