Kantoornieuws

Tijd en aandacht voor innovatie bij Lexence

19 juli 2019 – Up-to-date blijven ten aanzien van de ontwikkelingen in de markt vraagt om tijd en aandacht. Binnen Lexence zorgt een speciaal team ervoor dat iedere maand een -aan innovatie gerelateerd- onderwerp focus krijgt. Afgelopen maand stond vitaliteit centraal onder de naam ‘Fit bij Lexence’. Benieuwd wat dit te maken heeft met innovatie?

Erik

Steenis

Marieke

Verkleij

Sinds twee jaar heeft Lexence een roulerend innovatieteam waarin een kantoorbrede afvaardiging zit. Zij bekijken hoe innovatie in de dagelijkse praktijk toegepast kan worden door elke maand aandacht te vragen voor een ander (innovatief) thema.

Informatiespecialist Mascha Botter, kandidaat-notaris Marieke Verkleij en advocaat Erik Steenis zijn sinds kort onderdeel van het innovatieteam. “Er gebeurt veel op het gebied van innovatie en het is interessant om te bekijken hoe we die ontwikkelingen ook in de advocatuur toe kunnen passen,” legt Botter uit.

“We kunnen niet om innovatie heen,” stelt Steenis. “Door te innoveren kunnen we onze juridische dienstverlening verder verbeteren. Daar hebben niet alleen onze cliënten en wij zelf wat aan, maar dit komt uiteindelijk ook het imago van ons kantoor en de beroepsgroep ten goede.”

Innovatie géén buzzword

In voorgaande maanden konden de medewerkers zich al in verschillende innovatieve onderwerpen verdiepen. Zo is er een workshop over smart contracts georganiseerd, was er een lezing over blockchain en leidde de vertoning van een documentaire over data-analyse tot een mooie (panel)discussie. “We vinden het belangrijk dat innovatie niet alleen maar een soort buzzword is,” benadrukt Steenis. “Het moet echt waardevol kunnen zijn voor de praktijk van ons werk.”

Vitaliteit als randvoorwaarde

De maand juni stond in het teken van vitaliteit. Want ook dat heeft met innovatie te maken, aldus de leden van het innovatieteam. Fit en gezond zijn is namelijk een belangrijke randvoorwaarde voor creativiteit en creativiteit is op zijn beurt weer een belangrijke drijfveer voor innovatie. Logisch toch?

Uiteraard is er bij Lexence al langere tijd aandacht voor vitaliteit. Zo zijn er wekelijks bootcamp en hardlooptrainingen, ligt er elke dag vers fruit op de verschillende verdiepingen en hebben medewerkers de mogelijkheid om een ontspannende stoelmassage te boeken bij de inhouse masseur die om de week aanwezig is.

Creativiteit door inspanning, voeding en ontspanning

Om de creativiteit dus te stimuleren waren er tijdens deze ‘Fit bij Lexence’ themamaand allerlei extra activiteiten georganiseerd. Elke week via een ander deelonderwerp. Eerst inspanning, daarna voeding en tot slot ontspanning. “Medewerkers konden in de eerste week meedoen aan een kickbokstraining’’, vertelt Verkleij. In de tweede week kwam er rond lunchtijd een voedingsdeskundige over gezonde voedingskeuzes vertellen en in de laatste week konden medewerkers deelnemen aan een yogasessie. Yoga is ontspannend en maakt je spieren flexibeler en stimuleert daarnaast volgens wetenschappelijk onderzoek ook de creativiteit.

Veel mensen hebben deelgenomen aan de activiteiten tijdens de fitmaand, vertellen de leden van het innovatieteam. “We hebben heel wat positieve reacties gekregen,” zegt Botter enthousiast. Kortom, dit was een geslaagde themamaand; op naar de volgende!

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: