nl/en
Kantoornieuws ⸱ 29-08-2018

Performance coach bij Lexence: “Een soort APK voor jezelf”

29 augustus 2018 – De advocaten en notarissen van Lexence hebben sinds dit jaar de mogelijkheid om met een performance coach te praten. “Zo kunnen onze mensen optimaal functioneren en groeien.”

Elke maandag zit performance coach Ingrid Walrecht in haar kamer bij advocaten- en notariskantoor Lexence. Medewerkers kunnen vooraf intekenen voor een gesprek, maar ze kunnen ook even binnen lopen op het inloopspreekuur om wat te bespreken. Er is veel animo voor, vertellen recruitment adviseur Fleur Wanders-Engels en manager Personeel & Organisatie Olga Wolters-Abelmann.

Bij Lexence werken ruim negentig advocaten en (kandidaat-) notarissen die gespecialiseerd zijn in ondernemings- en vastgoedrecht. Met de coach kunnen ze vragen bespreken als: hoe combineer ik werk en privé, waar ben ik goed in en waar wil ik heen met mijn carrière? Sommige medewerkers vragen zich bijvoorbeeld af of ze partner willen worden of willen meer inzicht in hun talenten.

Lichaam en geest

“Wij willen dat onze medewerkers het beste uit zichzelf halen”, legt Olga uit. “Dat mensen doen wat ze gelukkig maakt. Als we goed in ons vel zitten, bereiken we ook de beste resultaten. Zie het als een soort APK voor jezelf. We hebben ook een masseur. Wat die doet met je lichaam, doet de coach met je brein.”

“Bekend is dat de advocatuur veel van je vraagt”, zegt Fleur. “Cliënten gaan altijd voor. Dat is soms best lastig. Veel kantoren bieden de optie om met een coach te praten pas op het moment van een burn-out. Wij doen het anders en bieden dit proactief aan. Voorkomen is immers beter dan genezen.”

De performance coach is volledig onafhankelijk; alles wat besproken wordt blijft vertrouwelijk. Ingrid Walrecht heeft zelf tien jaar als advocaat gewerkt. “Ze herkent de issues dus als geen ander en kan goed praktische tips geven”, zegt Fleur, die het idee kreeg om een dergelijke coach aan te stellen door de Amerikaanse serie Billions. Ze dacht dat dit misschien ook wel bij Lexence zou passen en kende Ingrid toevallig uit haar netwerk. “Het beeld dat coaching iets zweverigs is, is achterhaald. Coaching heeft een (zakelijke) toegevoegde waarde”, zegt Olga. “Dit geldt evenzeer voor mindfulness en yoga; zoals bij een aantal andere kantoren aangeboden wordt.”

Ingrid zelf zegt: “Ik vind het fantastisch dat ik deze rol bij Lexence mag vervullen. Ik zie het echt als mijn missie om mensen te helpen (zelf)bewuster in het leven te staan. Ik wou dat deze mogelijkheid er was toen ik advocaat was. Dan had ik die met beide handen aangegrepen.”

Net even anders

Het hebben van een performance coach past goed bij Lexence. “We doen het namelijk net even anders dan andere kantoren”, geeft Fleur aan. “Bij ons heb je meer vrijheid en ruimte. Je mag zijn wie je bent. Sterker nog, we helpen je door gesprekken aan te bieden met Ingrid. We willen de mensen die we aannemen graag houden. Daarom investeren we in iedereen, ook in beginners.”

“De reacties van medewerkers die naar de coach zijn geweest, zijn erg positief”, vertelt Olga. “Ze zijn zich meer bewust van hun kwaliteiten en weten beter wat ze wel en niet willen.” En dat ook anderen buiten Lexence het een goed idee vinden, blijkt wel uit het feit dat Ingrid inmiddels ook door andere advocatenkantoren is benaderd.

Werken bij Lexence

Kijk voor meer informatie over hoe we bij Lexence werken en wat wij belangrijk vinden op www.werkenbijlexence.com.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op:

Kantoornieuws ⸱ 18-07-2024
League Tables H1, 2024: Lexence stijgt in ranglijst van dealvolume
Recente zaak ⸱ 17-07-2024
Lexence heeft de verkopers geadviseerd bij de verkoop van KATO Group aan RB Family Capital
AI - Publicatie ⸱ 12-07-2024
Gaat AI de advocaat vervangen?
Recente zaak ⸱ 10-07-2024
Lexence heeft Only creative entrepreneurs geadviseerd bij de acquisitie van Full Frame B.V.
Persbericht ⸱ 04-07-2024
Nicky Spaan benoemd tot partner Lexence
Recente zaak ⸱ 03-07-2024
Lexence heeft de hotelketen The July geadviseerd bij de acquisitie van het voormalige Holiday Inn Amsterdam Zuid van Invesco Real Estate
Recente zaak ⸱ 02-07-2024
Lexence heeft Swegon Group AB geadviseerd bij de koop van HC Groep.
Recente zaak ⸱ 02-07-2024
Lexence heeft Home of People B.V. geadviseerd bij haar overname van Efficient@Work B.V.
Persbericht ⸱ 01-07-2024
Jurjen Mos benoemd tot bestuurder Lexence
Kantoornieuws ⸱ 21-06-2024
Wij kijken uit naar het 750-jarig jubileum van Amsterdam
Blogreeks Managementparticipatie ⸱ 05-06-2024
Werknemers- en managementparticipaties: the way to go (deel 5)
Blogreeks ⸱ 05-06-2024
Wereldmilieudag: een plek voor de natuur aan de onderhandelingstafel?
Blog ⸱ 04-06-2024
Morele verantwoordelijkheid in bedrijven: werknemersprivacy vanuit een juridisch perspectief
Interview ⸱ 31-05-2024
Advocaten Jan-willem Raadgever en Michiel de Wit in gesprek met VG Visie
Recente zaak ⸱ 22-05-2024
Lexence heeft Heineken geadviseerd bij het investeren in een minderheidsbelang in de Amsterdamse drankproducent Stëlz
Alle berichten