nl/en
Kantoornieuws

Lexence steunt World Child Cancer in de Strijd tegen Kinderkanker in Ontwikkelingslanden

Inmiddels is Lexence ruim een jaar partner van World Child Cancer. Een stichting die zich inzet voor kinderen met kanker in armere landen. Doel: de kloof tussen genezingskansen in welvarende landen en armere landen verkleinen. Nu nog is de kans op genezing in een armer land 10%, terwijl in Nederland de kans op genezing 80% is.

De schenking vanuit Lexence stelt World Child Cancer NL in staat om programma’s tussen Westerse ziekenhuizen en ziekenhuizen in armere landen te faciliteren. De programma’s worden geleid door afgevaardigden van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. De artsen uit dit centrum dragen hun kennis en expertise over aan collega’s door middel van intensieve trainingen en educatie.

Waarom ? – Hier is de kans op genezing 80%, daar 10%

De kracht van het partnerschap ligt in de gedeelde overtuiging dat kennisdeling en bewustzijn cruciaal zijn. Jaarlijks worden 400.000 kinderen getroffen door kinderkanker. 90% van hen leeft in armere landen. Bij ons in Nederland is de genezingskans bijna 80%, een schril contrast met de 10% in armere landen. Kinderkanker is goed te behandelen en te genezen als de juiste diagnose, behandeling en nazorg beschikbaar zijn. World Child Cancer wil dat elk kind met kanker, waar ook ter wereld, gelijke toegang krijgt tot de best mogelijke beschikbare behandeling en zorg.

‘We zijn enorm blij met de financiële bijdrage en de extra aandacht die Lexence aan onze stichting geeft. Samen maken we het verschil met één gemeenschappelijk doel: de Nederlandse kennis exporteren naar het buitenland zodat de kansen ongelijkheid voor kinderen met kanker hier en in armere landen kleiner wordt’, aldus Welmer Blom, Directeur World Child Cancer NL.

decorative image

September: Childhood Cancer Awareness Month

In september is het Childhood Cancer Awareness Month en ondersteunen wij als trotse partner van World Child Cancer de communicatieactiviteiten en acties van de stichting. We nodigen iedereen in ons netwerk uit om te helpen om de kloof tussen kinderen in armere en rijkere landen te dichten. U kunt een gift doen door onderstaande QR-code met de camera van uw telefoon te scannen.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: