nl/en
Recente zaak ⸱ 22-03-2021

Lexence heeft PostNL Holding B.V. geadviseerd bij de verkoop van Cendris Customer Contact B.V.

22 maart 2021 – Lexence heeft PostNL Holding B.V. geadviseerd bij de verkoop van Cendris Customer Contact B.V. Cendris is met ruim 3.000 medewerkers op meer dan 10 locaties specialist op het gebied van klantcontact. Cendris werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers en aansprekende merken, waaronder PostNL. Na afronding van de transactie zal Cendris in de loop van 2021 verder gaan onder de naam Yource. Lees hier het persbericht.

Over Yource

Yource is marktleider in klantcontact binnen de Benelux. Door haar unieke combinatie van diensten waaronder recruitment, insourcing, outsourcing, nearshoring en offshoring, kan Yource organisaties voorzien in hun totale klantcontact value chain. Dit doet Yource in 5 landen met meer dan 9.000 medewerkers en een omzet van ruim 170 miljoen euro. Recent heeft de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom een koopovereenkomst gesloten met de aandeelhouders van Yource om toe te treden als grootaandeelhouder. Het Belgische investeringsfonds KeBeK en het management team blijven aandeelhouder in de nieuwe combinatie. Ga voor meer informatie over Yource naar www.yource-group.com.

Robin Jansen, CEO Yource: “De overname van Cendris is de volgende stap in het realiseren van schaalgrootte en hiermee versterken we onze mogelijkheden tot verdere groei en technologische ontwikkeling. We heten de medewerkers van Cendris van harte welkom bij Yource en zijn blij met de extra toegevoegde waarde en expertise die zij voor klanten inbrengen”.

Over PostNL

Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 3.800 PostNL-punten en met 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. We willen de favoriete bezorger zijn door het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. Met de 50.000 collega’s die bij en voor ons werken staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 900.000 pakketten en 6,8 miljoen brieven. We streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. Met veel loop- en fietskilometers in de bezorging, vernieuwende stadslogistiek en verdere elektrificering van ons transport.

PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van ruim €2,8 miljard in 2019, waarvan 52% afkomstig uit e-commerce activiteiten. PostNL biedt klanten post- en pakketbezorging, logistieke oplossingen voor e-commerce en cross-border solutions.

Pim Berendsen, CFO PostNL: “Door ons verder op onze kernactiviteiten te richten ondersteunen we de transformatie van PostNL als de favoriete logistieke dienstverlener voor post en e-commerce in de Benelux. Cendris kan dankzij de overname door Yource de eigen groeiambitie realiseren, die nog meer perspectief voor de toekomst kan bieden aan medewerkers en opdrachtgevers van Cendris. De relatie met PostNL verandert maar blijft. Als klant van Cendris blijven we graag rekenen op dezelfde kwaliteit en service die we al jaren gewend zijn’’.

Expertise

Ondernemingsrecht

Diederick

de Boer

Iris

Hoekstra

Vibeke

Deelen

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: