Recente zaak

Lexence heeft Capital A Investment Partners geadviseerd bij haar investering in A.B. Software & Consultancy Beheer B.V.

11 april 2023 – AB Software & Consultancy BV (AB) maakt vol trots bekend dat Capital A Investment Partners een meerderheidsbelang heeft verworven in het bedrijf. Samen hebben ze als doel om te groeien en zo hun klanten nog beter te helpen met slimme oplossingen. Dit wordt gerealiseerd door autonome groei en door het uitbreiden van het portfolio met extra diensten en producten, bijvoorbeeld door overnames. De transactie is inmiddels afgerond.

Lexence (Diederick de Boer, Vibeke Deelen en  Bente Portman) heeft Capital A geadviseerd bij haar investering in A.B. Software & Consultancy Beheer B.V.

De toekomst van AB en de Digitale Fabriek
AB helpt industriële bedrijven bij de digitale transformatie. Sinds jaar en dag is AB een toonaangevende partner van Exact Software met een sterke focus op middelgrote productiebedrijven in Nederland en daarbuiten.
AB heeft daarnaast een eigen platform ontwikkeld (onder de naam digitalefabriek.nl). Klanten kunnen met dit platform hun eigen digitale fabriek realiseren. Het wordt voor producerende bedrijven steeds belangrijker om efficiënt en effectief om te gaan met schaarse resources zoals materialen, medewerkers en bijvoorbeeld energie. Een digitale fabriek helpt onder andere bij het optimaliseren van materiaalstromen, het versnellen van het productieproces en het verhogen van kwaliteit.

Nieuwe aandeelhouders Capital A, Roland ten Broeke en Ger Bos: “Deze samenwerking met Capital A is een prachtige mijlpaal voor AB. Wij zijn enorm trots op AB als organisatie”, aldus Aernout Bos en Nico Bijl, aandeelhouders van AB. “AB staat er geweldig voor, niet in de laatste plaats dankzij een fantastisch team van medewerkers en heel veel mooie en trouwe klanten. Wij kijken erg uit naar het volgende hoofdstuk van AB en zijn ervan overtuigd dat we in Capital A de juiste partner hebben gevonden. Het mooie van deze transactie is, dat ook onze directieleden, Roland ten Broeke en Ger Bos, aantreden als aandeelhouders. Zij verbinden zich daarmee voor de lange termijn aan AB. Dat is wat ons betreft ook zeer belangrijk voor alle stakeholders van AB”.
Quinten Birkhoff, Investment Director Capital A: “Recente technologische ontwikkelingen bieden veel kansen voor industriële bedrijven, zeker in tijden dat arbeid schaars is. AB is een specialist in het helpen digitaliseren van deze bedrijven en heeft door haar kwalitatieve aanpak een mooie groei laten zien. Wij zien veel kansen om deze groei door te zetten en kijken dan ook uit naar het ondersteunen van Roland en Ger en de bijna tachtig AB’ers in deze volgende fase.” Met deze samenwerking blijven Aernout Bos en Nico Bijl aan als aandeelhouders. Roland ten Broeke en Ger Bos zullen gezamenlijk als bestuurders van AB de dagelijkse leiding blijven voeren en zullen bovendien als nieuwe aandeelhouders toetreden.

Lees hier het persbericht.

Expertise

Corporate / M&A

Diederick

de Boer

Vibeke

Deelen

Bente

Portman

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op:

decorative image