nl/en
Persbericht

Lexence doet mee aan de Amsterdam City Swim

14 augustus 2017 – Op zondag 3 september a.s. doet Lexence met twee teams mee aan de Amsterdam City Swim. De tien deelnemers gaan deze dag de uitdaging aan om 2 km door de Amsterdamse grachten te zwemmen. Lexence is trots om deel te nemen aan dit zwemevenement en zo een bijdrage te leveren aan onderzoek naar ALS.

Over Amsterdam City Swim

Amsterdam City Swim is een zwemevenement in de Amsterdamse grachten en probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Alle donaties worden door Stichting ALS Nederland aangewend voor onderzoek naar ALS. Het onderzoek richt zich op de oorzaak en het zo snel mogelijk vinden van een behandeling voor ALS en op de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van mensen met ALS.

Wat is ALS?

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS en heeft een duidelijke focus op de kwaliteit van leven en zorg van de ALS-patiënt.

Bron: Amsterdam City Swim​

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: