nl/en
Recente zaak

Kantoorpand Utrecht herontwikkeld tot twee woontorens

21 december 2017 – Het kantoorgebouw aan de Lomanlaan 55 te Utrecht in de wijk Transwijk wordt vervangen door twee woontorens van in totaal 119 woonappartementen. Reshape Properties nam het initiatief om op deze locatie twee nieuwe woontorens te ontwikkelen.

Lexence heeft de ontwikkelaar ReShape Properties bijgestaan bij het opstellen van alle overeenkomsten met de aannemer, het wijzigen van de erfpacht en de verkoop aan de institutionele belegger van het project.

Expertise

Vastgoedrecht

Jan-Willem

Raadgever

Stephan

Westera

Bart

van Zadelhoff

Het college in Utrecht wil twee nieuwe woontorens met in totaal 119 huurappartementen laten verrijzen aan de Lomanlaan in Transwijk.

In de torens moeten appartementen van 69 tot 119 vierkante meter worden gerealiseerd, voor zowel starters als vitale ouderen. 39 woningen vallen in het middeldure segment, 80 in de duurste categorie. De verdiepte parkeergarage krijgt een groen dak en bovenop de gebouwen komen zo’n 320 zonnepanelen.

Op het perceel staat nu een kantoorpand, dat door projectontwikkelaar Reshape Properties gesloopt zou moeten worden. Het beton van het huidige gebouw kan worden hergebruikt voor de nieuwbouw.

Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld kunnen belanghebbenden nog beroep openen bij de Raad van State. Mochten de plannen er doorheen komen, kan de bouw begin 2018 van start gaan.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: