nl/en
Recente zaak ⸱ 23-07-2018

Izico Food Group neemt Exellent Food & Snacks over

23 juli 2018 – Izico Food Group heeft kroketten- en bitterballenproducent Exellent Food & Snacks overgenomen. Lexence assisteerde Izico Food Group bij de koop van de aandelen in Exellent Food & Snacks. Met de overname versterkt Izico Food Group zich nadrukkelijk op de markt van diepvriessnacks in de Benelux.

Expertise

Ondernemingsrecht

Diederick

de Boer

Iris

Hoekstra

Vibeke

Deelen

Nicky

Spaan

Stephan

Westera

Rachelle

van der Pal

Izico Food Group is onderdeel van het portfolio van investeringsmaatschappij Egeria en het bedrijf achter de merken Beckers, Mexicano, Bicky, Daloon en Goodlife en breidt nu hun assortiment uit met de kroketten en bitterballen van Excellent Food.

Exellent Food is inmiddels uitgegroeid tot de specialist in ragout- en paneersnacks. Met de realisatie van een nieuwe duurzame fabriek in Oudkarspel geeft Exellent invulling aan haar ambitie om de beste kroketten, bitterballen en andere paneersnacks van de wereld te maken.

“Binnen het productportfolio van IZICO Food Group zijn de producten van Exellent Food & Snacks een absolute toegevoegde waarde”, zegt CEO Kamiel Steendijk. “Met de kennis die Exellent meeneemt binnen de ragoutsnacks, kunnen we als IZICO Food Group een totaalpakket neerleggen in de snackmarkt.” Volgens CEO Peter Jongens van Exellent is met IZICO Food Group een partner gevonden die in staat is om de mooie merken en producten van Exellent te behouden en verder uit te bouwen. “Met het samengaan van beide bedrijven is de toekomst voor Exellent gewaarborgd.”

Met het toetreden van Exellent Food & Snacks wordt IZICO een nog bredere totaalspeler op de snackmarkt. Beide ondernemingen blijven voorlopig naast elkaar opereren en waar mogelijk van elkaars kracht profiteren. Binnen afzienbare tijd zullen de organisaties in elkaar worden geschoven.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: