nl/en
Kantoornieuws

Iris Hoekstra genomineerd voor M&A Award ‘Best Young M&A Lawyer’

Advocaat Iris Hoekstra is genomineerd voor de M&A Award Best Young M&A Lawyer 2019. De M&A Awards is het jaarlijkse hoogtepunt voor de M&A-branche met prestigieuze prijzen voor beste deals, adviseurs en financiers. De uitreiking van de M&A Awards vindt plaats op donderdag 12 december 2019 in de Beurs van Berlage.

Van maandag 11 november t/m vrijdag 6 december is het voor iedereen mogelijk om op Iris te stemmen.

Expertise

Ondernemingsrecht

Iris

Hoekstra
Breng je stem uit

Van maandag 11 november t/m vrijdag 6 december is het voor iedereen mogelijk om op Iris te stemmen voor Best Young M&A Lawyer 2019:

  1. Ga naar https://mena.nl/online-membership
  2. Vul je gegevens in en klik op ‘Bevestig’
  3. Ga naar http://bit.ly/StemOpIris
  4. Scroll naar beneden en klik bij Iris op ‘Ik stem op Iris’
  5. Check of de stembalk op groen staat met de tekst ‘Ik heb gestemd op Iris’
  6. Klaar!
Best Young M&A Lawyer 2019

Iris Hoekstra is sinds oktober 2014 werkzaam als advocaat en is gespecialiseerd in mid-market overnames en private equity transacties. Zij adviseert over diverse (complexe) ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Iris staat cliënten bij in diverse sectoren, waarbij de nadruk ligt op private equity gerelateerde transacties zowel voor fondsen als voor portfolio-ondernemingen met een actieve buy-and-build strategie. Zij houdt zich met name bezig met het aansturen en begeleiden van transacties met inbegrip van het opstellen en onderhandelen van de transactiedocumentatie en het aansturen van (vendor) due diligences. Iris weet ingewikkelde vraagstukken snel tot de kern terug te brengen en simpel uit te leggen, daarbij aansluiting zoekend bij haar gesprekspartner.

Waarmee onderscheidt Iris zich van haar peers?

Het feit dat Iris met slechts vijf ervaringsjaren op de teller al volledig heer en meester is op haar dossiers maakt haar uitzonderlijk. Hier blijft het echter niet bij, Iris is namelijk ook financieel geïnteresseerd en goed onderlegd. Haar cijfermatig inzicht en affiniteit met de economische belangen van de cliënt maken haar heel allround. Daarnaast heeft zij een geheel eigen, kenmerkende stijl. Iris werkt tijdens de deal efficiënt en plezierig samen met alle betrokkenen, inclusief de wederpartij, diens adviseurs en kantoorgenoten (van andere disciplines) – ook als de spanning richting closing oploopt. Iris slaagt daarin door de juiste combinatie van deskundige uitstraling, vriendelijkheid en humor. Geen onnodig confronterende aanpak.

Wat voor impact heeft Iris binnen lexence?

Kantoorgenoten in alle lagen van de organisatie werken graag met Iris samen. Mede vanwege haar gestructureerde aanpak en de professionaliteit en ervaring die Iris uitstraalt maken dat dossiers zonder zorgen aan haar worden toevertrouwd. Bovendien begeleid Iris advocaat-stagiaires met veel zorg en plezier, waarbij zij hen meeneemt in het gehele proces en (ruim) de tijd neemt voor vragen, uitleg en terugkoppeling.

Naast deze talenten zit Iris ook buiten de dossiers niet stil en blijkt zij zeer initiatiefrijk. Iris is mede-initiatiefnemer van de i-Lexence Chat, een team van medewerkers dat innovatie permanent op de kantooragenda plaatst om zo technologische ontwikkelingen in de advocatuur te stimuleren. Daarnaast is Iris mede-initiatiefnemer en docent van de Lexence M&A Academy: een interne opleiding waarin advocaat-stagiaires binnen Lexence de fijne kneepjes van het vak wordt bijgebracht. Ook kantoor organisatorisch heeft Iris de afgelopen jaren veel opgepakt. Zo was Iris voorzitter van het interne medewerkersoverleg (en daarmee de schakel tussen het Dagelijks Bestuur en de medewerkers van Lexence) en organiseerde zij meermaals sportevents (deelname en training Dam tot Dam Loop, Lexence tennistoernooi) en inhoudelijke events.

Wat voor impact heeft Iris buiten de organisatie?

Iris is buiten de organisatie een echte ambassadeur voor Lexence. Zij organiseert evenementen voor brede groepen zakelijke relaties, ondersteunt HR actief in wervingscampagnes onder studenten en doceert onder meer voor Vakmedianet.

Hoewel ze er zelf niet over zal beginnen, is Iris ook maatschappelijk betrokken. Zo heeft ze naast haar veeleisende carrière en volle privéleven ook tijd gevonden om een vluchteling onder haar hoede te nemen. Zij heeft deze jongeman begeleid bij het leren van de Nederlandse taal en diverse vakken en het schrijven van een scriptie in het kader van zijn opleiding.

In hoeverre maakt Iris het verschil bij cliënten?

Het talent van Iris is niet onopgemerkt gebleven bij cliënten. In deals krijgt zij van cliënten doorgaans alle vertrouwen om namens Lexence de lead te nemen in onderhandelingen en dealexecutie, de rol van de betrokken partner is veelal beperkt tot het schenken van champagne op de closing. Dat Iris hierin succesvol is blijkt onder meer uit het feit dat cliënten haar regelmatig direct benaderen met nieuwe (vervolg)opdrachten na afronding van deals.

Iris maakt het verschil door haar tomeloze energie, flexibiliteit, overzicht en oog voor het belang van de cliënt. Ze is een echte behartiger van het belang van de cliënt, staat voor een soepele executie van de deal en doet dit alles op een geheel eigen, zeer plezierige manier.

Waarom verdient Iris de nominatie voor Best Young M&a Lawyer 2019?

Professioneel: “Iris zorgt ervoor dat de werkstromen in het transactieproces soepel verlopen door haar doelgerichte, juridisch doorwrochte maar ook pragmatische aanpak.”

Iris is een zeer getalenteerde jonge (legal) M&A professional. Ze behartigt succesvol de belangen van nationale en internationale ondernemingen, private equity investeerders, verkopende DGA’s en (her)investerende management teams. Iris weet daarbij wat haar cliënten in een transactie, als koper of verkoper, drijft. Ze heeft naast een gedegen kennis van het recht ook een goed begrip van de economics van een deal. Ze is daarmee het schoolvoorbeeld van de moderne T-shaped professional.

In 2019 heeft Iris een groot aantal M&A en PE trajecten begeleid, zowel nationaal als cross border. Zo heeft zij als lead counsel verschillende add-ons voor diverse portfoliomaatschappijen van Waterland België (Intracto), Waterland Nederland, Normec en European Dental Group begeleid, en was zij namens Egeria betrokken bij de verkoop (via een controlled auction) van Vendor aan het Duitse CWS.

Samenwerking: “Iris is ondanks haar leeftijd op een vanzelfsprekende wijze regelmatig lead counsel in de deal. Ze is proactief, flexibel en een echte team player.”

Cliënten vallen voor de uitzonderlijke combinatie van juridisch vernuft, accuratesse, vindingrijkheid, snelheid en doorzettingsvermogen. Bovenal weet Iris cliënten het vertrouwen te geven dat zij hun beste belangenbehartiger is. Iris heeft daarnaast het vermogen om jongere medewerkers heel positief en inspirerend aan te sturen en te begeleiden. Dit maakt dat mensen graag met en voor haar werken.

Betrokkenheid: “Samen naar de eindstreep: je werkt niet voor Iris, maar mét Iris.”

Zowel privé als op zakelijk gebied is Iris gekend om haar oneindige (positieve) energie, haar doorzettingsvermogen en welwillendheid. In Iris vind je een sparringpartner, een helpende hand, maar ook biedt zij een luisterend oor. Iris is altijd in voor een nieuwe uitdaging en doet geen half werk. Als Iris een project aangrijpt, doet zij dit met beide handen en met een concreet doel voor ogen. Of dit nu een nieuwe deal, een commissie of een hardloopwedstrijd is: Iris legt de lat iedere keer nét iets hoger en haalt de finish altijd met een glimlach.

Kortom, Iris is een uitzonderlijke allrounder die op alle dimensies binnen en buiten kantoor hoog scoort. Gebalanceerd, plezierig en zonder onnodige stress. Wij zijn benieuwd wat de toekomst voor Iris, maar vooral wat Iris voor de toekomst in petto heeft!

Stem op Iris voor Best Young M&A Lawyer 2019

Tot en met vrijdag 6 december kan online gestemd worden. De online stemronde telt voor 25% mee, de overige 75% wordt bepaald door de jury. Iedereen kan stemmen, je dient je wel eenmalig te registeren via: https://mena.nl/online-membership.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: