Recente zaak

Best Cheese verkocht aan FrieslandCampina

30 oktober 2018 – FrieslandCampina neemt de merken Parrano en de Tjiezi Dippers over van Best Cheese Holland B.V. Lexence heeft Antea Participaties, aandeelhouder in Best Cheese, geadviseerd aangaande de verkoop. Parrano en Tjiezi Dippers zijn beide consumentenmerken gericht op kaassnacks en kaasproducten om mee te koken.

Expertise

Ondernemingsrecht

Parrano en Tjiezi

Het merk Parrano is bekend van snipper-, rasp- en poederkaas in Italiaanse stijl en is verkrijgbaar bij grote Nederlandse retailers. Met de acquisitie van Tjiezi speelt FrieslandCampina in op een groeiende behoefte aan kaassnacks in onder andere Europa, Azië en Noord-Amerika. Tjiezi wordt verkocht via retailers en internationale discounters.

Principe-akkoord

Friesland Campina en Best Cheese hebben ook een principe-akkoord bereikt over de overname van de import- en verkoopactiviteiten in de Verenigde Staten. Deze overname zal plaatsvinden nadat aan de overeengekomen voorwaarden is voldaan. Antea heeft sinds augustus 2014 een belang van 25% in Best Cheese, voormalig bekend als Uniekaas Nederland. In augustus 2017 werden de Uniekaas-activiteiten verkocht aan de Duitse zuivelcoöperatie DMK.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: