Recente zaak

Antea neemt belang in ICT-detacheerder Working Spirit

9 oktober 2018 – Lexence heeft Antea Participaties geadviseerd bij het nemen van een belang in Working Spirit ICT B.V. Working Spirit is actief als opleider van ICT professionals op het gebied van ICT detacheringswerkzaamheden.

Expertise

Ondernemingsrecht

Working Spirit houdt zich bezig met de detachering en opleiding van ICT professionals. Bij de detachering is de onderneming vooral gericht op softwareontwikkelaars op het gebied van Java en .NET en IT-infrastructuur professionals. Sinds 2014 houdt Working Spirit zich ook bezig met het (om)scholen van mensen naar ICT-ers. Onder het label Working Spirit Academy speelt zij in op de krapte op de arbeidsmarkt door nieuwe ICT-ers aan de markt toe te voegen.

Doel van de participatie door Antea is het in huis halen van een sparringpartner die kan bijdragen aan de groei van de onderneming, zowel autonoom als via een overeengekomen buy-and-build strategie.

Richard Oosterhuis, directeur/oprichter Working Spirit: “Antea kan voor ons een klankbord zijn bij het groeiplan voor de komende jaren. We zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid en zien ook voor de komende jaren nog tal van kansen voor verdere groei. De keuze voor Antea is sterk bepaald door de vrijheid die zij ons als management geeft. Antea gaat niet op de stoel van de ondernemer zitten en laat het leiden van deze onderneming aan mij, Jurgen en Frans over.”

Robert De Boeck, directeur van Antea: “Het mooie van het business-model van Working Spirit vinden wij de combinatie van detacheren en opleiden. Juist in een krappe arbeidsmarkt biedt dit model klanten van Working Spirit de mogelijkheid om aan gekwalificeerd ICT-personeel te komen. Waar mogelijk zullen wij het management helpen, bijvoorbeeld bij het doen van overnames.”

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: