nl/en
Recente zaak

Xior Student Housing verwerft campus in Leiden

1 december 2017 – Xior Student Housing NV heeft Campus Verbeekstraat aangekocht in Leiden. De studentencampus, met 134 zelfstandige units, bevindt zich vlakbij het Leiden Bio Science Park. Reggestaete Maarssen B.V., verkoper bij deze transactie, werd op juridisch gebied bijgestaan door Lexence.
Expertise

Vastgoedrecht

Jip

Spierings

Ellen

Loeffen

Stephan

Westera

Campus Verbeekstraat heeft 134 zelfstandige gemeubileerde en gestoffeerde units gelegen aan de Verbeekstraat en de Plesmanlaan te Leiden. De campus beschikt over twee gemeenschappelijke dakterrassen, een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, was- en droogfaciliteiten en twee afsluitbare fietsenstallingen. Daarnaast zijn er 107 parkeervoorzieningen en 42 externe bergingen. Het complex, dat volledig is verhuurd, is in 2016 gerenoveerd en omgevormd voor studentenvoorzieningen.

Christian Teunissen, CEO van Xior: “Xior kan met de acquisitie van dit vernieuwd en volledig verhuurde studentencomplex een mooie toevoeging realiseren aan de portefeuille en kan zo opnieuw haar aanbod voor de studenten verruimen in een even historische als bruisende studentenstad zoals Leiden.”

Ook vastgoedadviseur CBRE, die optrad namens de verkoper, is blij met de transactie. Robbert Arkenbout, Associate Director Capital Markets: “Deze transactie laat zien dat de markt voor studentenwoningen mooie kansen biedt. Wij zien dat steeds meer studenten op zoek zijn naar hoogwaardige studentenhuisvesting. Dit maakt het een aantrekkelijke markt voor professionele woningbeleggers uit binnen- en buitenland.”

Locatie

Het gebouw is gelegen op een toplocatie tegenover het toonaangevende Leiden Bio Science Park waarin onder andere de Universiteit en de Hogeschool Leiden zijn gevestigd. Er bevinden zich bushaltes naast Campus Verbeekstraat en de locatie ligt op fietsafstand van het Centraal Station Leiden.

Over Xior Student Housing

Xior Student Housing NV is de eerste Belgische openbare GVV, gespecialiseerd in het segment van de studentenhuisvesting in België en Nederland. Binnen dit vastgoedsegment biedt Xior Student Housing een variëteit aan panden aan, gaande van kamers met gemeenschappelijke voorzieningen, kamers met eigen sanitair tot volledig uitgeruste studio’s. Xior Student Housing bouwt reeds sinds 2007 als eigenaar en exploitant aan kwalitatieve en betrouwbare studentenhuizen voor studenten op zoek naar een plek waar ze in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven. Een kot met net dat beetje meer, waar elke student zich onmiddellijk thuis voelt.

Xior Student Housing is sedert 24 november 2015 vergund als openbare GVV naar Belgisch recht. De aandelen van Xior Student Housing zijn sedert 11 december 2015 genoteerd op Euronext Brussels (XIOR). Op datum van 30 september 2017, stelt Xior Student Housing een vastgoedportefeuille ter beschikking ter waarde van ca. EUR 450 miljoen.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: