nl/en
Recente zaak

Mediahuis verwerft 100% aandelen Wayne Parker Kent

29 maart 2019 – Mediahuis en Wayne Parker Kent (WPK) hebben een principe-akkoord bereikt over de overname van WPK door Mediahuis. Voorgenomen is dat Mediahuis-dochter Telegraaf Media Groep (TMG) 100% van de aandelen in WPK verwerft waarbij Slaven Mandic, naast zijn rol als CEO WPK, de functie van Directeur Advertising TMG zal vervullen. WPK werd bij deze deal geadviseerd door Lexence.

Expertise

Ondernemingsrecht

Thijs

Verstraten

Begin 2019 start de samenwerking tussen TMG en WPK. Samen gaan ze innovatieve en creatieve totaaloplossingen ontwikkelen voor de Nederlandse advertentiemarkt. Daarnaast zal WPK gaan fungeren als dedicated content marketing cel en creatieve contentoplossingen ontwikkelen in samenwerking met alle Mediahuis-titels in de Nederlandse markt.

Over Mediahuis

Mediahuis is een van de leidende mediagroepen in België en Nederland. De ruim 3.200 medewerkers realiseren een jaarlijkse omzet van €800 mio. en een totale dagelijkse verkoop van 1.4 mio. kranten. In Nederland is de groep actief met onder meer de nieuwsmerken De Limburger, NRC Handelsblad, nrc.next, De Telegraaf en Noordhollands Dagblad en wordt een dagelijkse verkoop van bijna 900.000 kranten gerealiseerd.

Over Wayne Parker Kent

Wayne Parker Kent B.V. is een Nederlands digitaal mediabedrijf. Met eigen merken zoals Want.nl, NSMBL.nl, Manners.nl en Culy.nl en een internationaal bekroond reclamebureau. De merken van Wayne Parker Kent bereiken maandelijks 9 miljoen Nederlanders, een cijfer dat, 7 jaar later, nog steeds maand op maand groeit. Het reclamebureau van Wayne Parke kent maakt contentoplossingen voor internationale merken als Samsung, Google, Booking.com en Henkel.

Over Telegraaf Media Groep

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander); digitale merken zoals Dumpert en Gaspedaal. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: