Recente zaak

Lexence staat aandeelhouders Mobgen bij in verkoop aan Accenture

20 juli 2016 – Mobgen, leverancier van technische en strategische oplossingen voor de inzet van mobiele apparatuur is gekocht door ICT-dienstverlener Accenture. Lexence heeft de grootste aandeelhouders Mobgen bijgestaan in de verkoop. Als leverancier van zakelijke mobiele applicaties en digitale platformen wordt Mobgen onderdeel van de Europese Accenture Digital-tak.

Expertise

Ondernemingsrecht

Wouter

Helder

Mobgen is gevestigd in het centrum van Amsterdam en is ook actief in Spanje. Er werken 160 mensen. Zij ontwikkelen interactieplatformen voor bedrijven en hun medewerkers of klanten. Door de overname van Mobgen zegt Accenture te beschikken over een dienstenaanbod dat reikt van strategie en ontwerp tot ontwikkeling en beheer van geïntegreerde mobiele- en IoT-oplossingen. Mobgen bouwt en beheert bijvoorbeeld een app voor het loyaliteitsprogramma van klanten van Shell-tankstations. Ook begeleidt het voor vastgoedinvesteerder Bouwfonds Investment Group de overgang naar een mobiel-eerst-strategie. In dat project zijn de website en applicaties beschikbaar gemaakt voor gebruik met mobiele apparatuur en is de hele organisatorische en technische verandering begeleid. Het bedrijf begeleidt organisaties zowel op strategisch, creatief als technologisch vlak.

Volgens de directeur Accenture Digital in Nederland, Marc Huijbregts, is de overname een verrijking voor Accenture Digital en de Europese organisatie. ‘De vraag naar digitale, met name mobiele platformen, services en apps groeit hard. Die vraag komt direct vanuit de bestuurskamer van organisaties. Door steeds intensiever gebruik van mobiele apparaten en de snelle opkomst van internet of things, moeten deze oplossingen voor een steeds complexer scala aan eisen, functies en apparaten worden gerealiseerd.’

Mobgen is in 2009 opgericht door de ondernemers: Ron Vrijmoet, Ruud de Back, Hans de Back en Tom Kolenberg. Nick Mueller en Richard Olyerhoek vormen vanaf de start samen met Ron Vrijmoet het managementteam en Michiel Ebeling trad later toe. Als één van de eerste grootzakelijke klanten en later als investeerder heeft Aegon een belangrijke bijdrage geleverd. Met de overname heeft Aegon zijn aandelen verkocht aan Accenture.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: