Recente zaak

Egeria neemt belang in Nooteboom Textiles B.V.

3 april 2018 – Lexence heeft de familie geadviseerd bij de verkoop van een meerderheidsbelang in haar Tilburgse stoffengroothandel Nooteboom Textiel B.V. aan investeringsmaatschappij Egeria. De familie Nooteboom houdt een significant aandeel in de onderneming.

Expertise

Ondernemingsrecht

Wouter

Helder

Hendrik

Bennebroek Gravenhorst

De in 1852 opgerichte groothandel is gespecialiseerd in stoffen voor dames- en kinderkleding en is marktleider in Europa. Sander Nooteboom, sinds 1994 aan het hoofd van het familiebedrijf: “Wij zijn de afgelopen jaren zowel binnen als buiten Nederland snel gegroeid. Dankzij de participatie van Egeria kunnen we onze ambitieuze groeistrategie versnellen en hebben we de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe landen en markten. Egeria is voor ons een ideale partner, omdat ze niet alleen investeren, maar ook kennis, ervaring en een sterk, internationaal netwerk meenemen.”

“Nooteboom Textiles past als ambitieus Nederlands bedrijf met een sterke marktpositie uitstekend binnen onze investeringsstrategie”, aldus Hans Oerlemans, partner bij Egeria. “Het is een vijfde generatie familiebedrijf met een zeer betrokken eigenaar en een professioneel management, ik ben zeer verheugd dat de huidige eigenaar een aanzienlijk aandeel in het bedrijf houdt.” Volgens Oerlemans liggen er grote kansen voor de onderneming: “Nooteboom is de laatste jaren snel gegroeid, voornamelijk dankzij een sterke focus op de klantrelatie en een zeer brede productportfolio. Wij zullen het bedrijf onder andere ondersteunen bij verdere internationale expansie, de uitrol van een digitale strategie en de uitbreiding naar andere segmenten, zoals textiel voor woningdecoratie. Ik zie ernaar uit om samen met Sander Nooteboom en zijn team de potentie van Nooteboom Textiles optimaal tot zijn recht te laten komen.”

Namens Lexence waren Wouter Helder, Hendrik Bennebroek Gravenhorst, Laurens Linnewiel, Sonia de Graaf en Jan Greijdanus betrokken bij deze deal.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: