nl/en
Recente zaak

Lexence heeft verkopers bijgestaan bij de verkoop van hun belang in Nooteboom Textiles

25 mei 2022 – Egeria en Bencis Capital Partners (“Bencis”) hebben de verkoop afgerond van Nooteboom Textiles, de toonaangevende Europese groothandel in afgewerkte textielstoffen. In de afgelopen vier jaar is Nooteboom overgegaan van een door de eigenaar geleid bedrijf naar een bedrijf met een onafhankelijk managementteam. Nooteboom verstevigde haar leidende positie als groothandel in afgewerkte textielstoffen verder, verbeterde haar marges en realiseerde groei in heel Europa. Lexence heeft verkopers bijgestaan bij de verkoop in Nooteboom Textiles en heeft management bijgestaan bij het management incentive plan (MIP).”

Namens Lexence waren Wouter Helder, Charlotte Groenhout en Michelle de Vries betrokken bij deze deal.

Expertise

Corporate / M&A

Wouter

Helder

Michelle

de Vries

De in 1852 opgerichte groothandel is gespecialiseerd in stoffen voor dames- en kinderkleding en is marktleider in Europa. Sander Nooteboom, sinds 1994 aan het hoofd van het familiebedrijf: “Wij zijn de afgelopen jaren zowel binnen als buiten Nederland snel gegroeid. Dankzij de participatie van Egeria kunnen we onze ambitieuze groeistrategie versnellen en hebben we de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe landen en markten. Egeria is voor ons een ideale partner, omdat ze niet alleen investeren, maar ook kennis, ervaring en een sterk, internationaal netwerk meenemen.”

“Nooteboom Textiles past als ambitieus Nederlands bedrijf met een sterke marktpositie uitstekend binnen onze investeringsstrategie”, aldus Hans Oerlemans, partner bij Egeria. “Het is een vijfde generatie familiebedrijf met een zeer betrokken eigenaar en een professioneel management, ik ben zeer verheugd dat de huidige eigenaar een aanzienlijk aandeel in het bedrijf houdt.” Volgens Oerlemans liggen er grote kansen voor de onderneming: “Nooteboom is de laatste jaren snel gegroeid, voornamelijk dankzij een sterke focus op de klantrelatie en een zeer brede productportfolio. Wij zullen het bedrijf onder andere ondersteunen bij verdere internationale expansie, de uitrol van een digitale strategie en de uitbreiding naar andere segmenten, zoals textiel voor woningdecoratie. Ik zie ernaar uit om samen met Sander Nooteboom en zijn team de potentie van Nooteboom Textiles optimaal tot zijn recht te laten komen.”

Over Egeria
Egeria, opgericht in 1997, is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote bedrijven in Nederland en de DACH-regio. Egeria investeert in gezonde bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de 50 miljoen en 350 miljoen euro en gelooft in het bouwen van bedrijven samen met ondernemende managementteams (Boldly Building Together). Egeria Private Equity Funds heeft belangen in 12 bedrijven in Nederland en Duitsland, terwijl Egeria Evergreen investeringen heeft in 7 bedrijven. De portfoliobedrijven van Egeria genereren een gezamenlijke omzet van meer dan 2 miljard euro en bieden werk aan circa 12.000 mensen.

Over Bencis
Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die ondernemers en managementteams ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities. Vanuit kantoren in Amsterdam en Brussel, en meer recentelijk in Düsseldorf, investeert Bencis sinds 1999 in sterke en succesvolle bedrijven in Nederland, België en Duitsland.

 

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op:

decorative image