nl/en
Recente zaak ⸱ 13-06-2023

Lexence adviseerde Zephyr Group bij verwerven PK OEM Parts

Op 1 juni kondigde Zephyr Group trots de overname van PK OEM Parts aan. Lexence hielp Zephyr, samen met Curtis, om een succesvolle deal te realiseren. De strategische overname brengt twee prominente spelers in de scheepvaart- en energieopwekkingsindustrie samen. Zo versterkt Zephyr haar positie in de markt.

Zephyr is een van de belangrijkste Europese bedrijven die gespecialiseerd is in de distributie van reserveonderdelen voor koopvaardijschepen en motoren voor langzame veerboten, evenals motoren voor energiecentrales. PK OEM Parts is een gerenommeerde leverancier van hoogwaardige onderdelen voor de industriële sector. ‘Deze operatie stelt ons in staat om het leiderschap van de Groep op Europees niveau te consolideren en een extra hub te hebben op een belangrijk kruispunt van het wereldwijde scheepvaartverkeer om onze klanten nog beter en sneller van dienst te zijn’, aldus Paolo Castagnet, CEO van Zephyr Group.

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en verwijst naar fabrikanten die producten produceren die door andere bedrijven worden gebruikt als onderdelen of componenten. Deze producten worden op maat gemaakt volgens de specificaties van de afnemende fabrikant. OEM-fabrikanten hebben de expertise en capaciteit om aan de kwaliteitsnormen en specificaties te voldoen, waardoor de afnemende fabrikant zich kan concentreren op andere belangrijke taken zoals ontwerp, marketing en distributie.

Meer informatie

>> Lees meer over ons corporate/M&A team 
>> Lees hier alle actuele berichten over de overnames waarbij Lexence recent optrad als adviseur.

Expertise

Corporate / M&A

Kevin

Beukeveld

Vibeke

Deelen

Nicky

Spaan

Manouk

Homma

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem contact op: